Rengöra Garage och organisera

lär dig rengöra garaget samt organisera på bästa sätt

Från det ögonblick då du bestämmer dig för att bli ägare av ett garage, är det ditt ansvar att organisera och städa garaget. Ansvaret för att organisera och städa garaget kommer med paketet. Såvida du inte är superrik, faller uppgiften på ditt bord. Du måste vara en av de sällsynta mänskliga arten om du inte har något emot den röran som kan skapas. Man måste organisera. Förr eller senare skulle du behöva göra det i alla fall. Oordning kommer att driva dig till vansinne, och saker och ting kommer att spåra ur när garaget förvandlats till kaos.

Sex enkla steg för att rengöra och organisera ditt garage

Vi måste komma tillbaka till det grundläggande och att att den primära funktionen av ett garage är att lagra din bil eller dina bilar för att skydda dem ifrån naturens krafter. Man vill i möjligaste mån undvika eventuella skador som elementen skulle kunna utsätta våra bilar för. Vi måste rensa vårt sinne och förstå att garaget finns till av praktiska skäl.

När du ska organisera garaget, måste prioritet ett först och främst vara plats för att parkera din bil eller dina bilar. När denna funktion har uppfyllts, kan du planera för förvaringsutrymmen för andra objekt. Du vill inte att skräp och oanvändbara objekt ska ockupera det huvudsakliga utrymmet i garaget. Du kan behöva parkera din bil eller dina bilar utanför, oskyddade från elementen, om garaget blir fyllt av behållare, verktyg, cyklar, skateboards, skotrar, barnvagnar och andra föremål. Vid slutet av dagen kanske du inte ens kan hitta vägen in i ditt garage för att hitta de saker du sparade tidigare.

För att övervinna den överväldigande känslan som genereras när du organiserar och städar garaget, finns det i denna artikel sex enkla riktlinjer som kan hjälpa dig att ta kontroll.

Ordna lagringsutrymmet

1. Den första uppgiften är att ta bort allt från lagringsutrymmet och sortera detta i specifika kategorier. Ta ut allt ur garaget. Kategorisera allt i förvaringsutrymmet. Sätt barnens leksaker och spel till en kategori, snickeri utrustning till en kategori, sport och verktyg för en kategori, säsongsprylar och dekorationer till en kategori, etc. Då kan du reda ut vad som inte längre behövs, och vad som kan slängas eller säljas. Sälj, ge bort eller donera objekt som du inte längre behöver.

Rätt lagringssystem

2 . Få rätt lagringssystem. När sortering har gjorts, bestäm vilken typ av lagringssystem som du vill satsa på. Denna ska hjälpa dig organisera garaget och göra det lättare att rengöra det. Det är alltid en bra idé att överväga att köpa utrymme så som förvaringskärl, hyllor, skåp, kistor eller kanske ett hängande system i taket. Hängande hyllor för tex. cykeln, kan göra det snyggare i garaget och få det att se mer rent ut.

Rengöra garaget regelbundet

3. Du behöver självklart rengöra garaget regelbundet . I det ögonblick du har tömt ditt garage från alla objekt som du sparade, är det dags att städa, tvätta och sopa garagegolvet. Du kommer också att behöva kasta ut allt löst skräp, bli av spindelväv och skrapa lager av smuts från golv och väggar. Även om det kommer att bli hårt arbete, kommer slutresultatet att vara värt det. Du kommer att vara stolt över hur rent och snyggt ditt garage är. Städning av garaget bör vara en självklarhet. Rengör regelbundet för att hålla det snyggt och organiserat.

Måla garageväggarna

4 . Ett nytt lager färg kan skapa en stor känsla av ordning. Sätt en ny färg på väggarna i ditt garage. Det räcker långt för att göra så att ditt garage ser mer organiserat och ren ut. Men kom ihåg, garaget är en funktion för att parkera bilen eller bilarna i en ren och skyddad miljö. En annan bra sak att tänka på medan du håller på med målningen är att täcka golvet. Detta för att skydda ifall du skulle råka spilla färg. Det underlättar också när du ska städa upp efter dig när du är klar. Men som sagt bara en ny färg kommer ge ett jätte lyft för ditt garage.

Organisera garaget

5. Det är också viktigt att organisera korrekt i ditt garage. När garaget städas, lägg allt du ska behålla på ett ställe och allt som ska säljas eller slängas på ett annat. Det som behålls ska tillbaka till sin rättmätiga plats. Det är alltid bäst att placera de objekt som du och dina familjemedlemmar använder mest, på en lätt tillgänglig plats. Oavsett vilket föremål det är så ska de föremål som används sällan sättas på hyllan längre bak i garaget, högre upp på hyllorna eller i skåp på baksidan av garaget.

Glöm inte att märka utsidan av kartongerna med etiketter. Det är alltid bra att även märka fack, hyllor och skåp. Dessa åtgärder kan i framtiden bespara dig besväret med att försöka hitta ett objekt som du behöver använda. Korrekt märkning kommer inte bara hjälpa dig att hitta de du söker utan kan också hjälpa någon som inte är bekant med ditt garage att hitta saker när du ber dem att titta efter det.

Skapa regler

6 . Skapa enkla regler och strikt följa dem. Skapa regler som alla kan följa för att hålla garaget rent, organiserat och snyggt. Det är en bra idé att inkludera denna punkt i din regel lista ” Ställ alltid tillbaka det använda föremålet på rätt plats i rätt hylla” detta för att hjälpa till att upprätthålla ordningen i ditt garage.

Om du håller dig till dessa enkla tips, kommer du att få ett rent och organiserat garage. Du kommer att vara en stolt ägare av ett snyggt garage. Lycka till!
Annars kan du anlita ett städföretag i Stockholm till bra pris!