Husstädning – Tips på att städa huset

Tips på att städa huset

Jag finner mig ofta med att städa något område av huset (oftast mer än ett) och ärligt talat blir det tröttsamt med husstädning. Det verkar som att vi kan ägna hela vår dag med att städa huset om och om igen men inte göra några framsteg. När ett område är rent, så nästa dag är det smutsigt igen, tala om en huvudvärk!

Tips för lättare husstädning

Om du kämpar med samma dilemma kan jag erbjuda dig tips med att klara av den overkliga verkligheten av non-stop städning, Förhoppningsvis kan dessa tips hjälpa dig att bli mer organiserad i din egen städning och göra ditt jobb mycket enklare och effektivare.

Städningsschema

När jag först började städa huset var jag inte speciellt organiserad. Min städning var inte konsekvent och jag fann ofta mig själv försöka städa hela huset på en dag, vilket ofta lämnade mig utarbetad och trött. Denna erfarenhet har lärt mig att hålla ett schema i städningen. Ägna särskilda dagar för vissa delar av huset och att vissa rengöringsaktiviteter du vill få gjort den dagen. Överansträng aldrig dig själv och håll ditt städschema realistiskt. Försök att fokusera på badrum på måndag, sovrum på tisdag, vardagsrum på onsdag, och kök på torsdag. Eller något i den stilen. Försök och hålla din fredag ​​och lördag öppet och spara tvätten till söndag. Skräddarsy ditt schema för dig och ditt eget hushåll för det bästa resultat.

2. Checklista husstädning

Gör en checklista med alla de aktiviteter du tänker få gjort på de dagar du kommer att städa beroende på ditt städschema. Du kommer i princip att ”bocka av” dina mål när du avslutar ett visst område eller en uppgift. Sätta mål hjälper dig att hålla ett konstant fokus och få vad du vill ha gjort gjort utan att distraheras. Detta kommer också att fungera som en visuell guide så att du kan se precis hur mycket du har gjort.

3. Eliminera distraktioner

När det är dags att städa är det dags att städa. Stäng av mobiltelefoner, koppla ur hemtelefoner. Stäng av datorer, tv-apparater eller annat som kan orsaka störningar för din städning. Ju mer distraherad du blir desto längre tid tar det att få jobbet gjort, städning är något som många hellre skulle få gjort direkt så se till att ta bort alla distraktioner.

4. Gå igenom alla delar av huset

Innan du börjar din städning gå igenom alla områden i ditt hushåll som behöver mest städning. Städa från det området i ditt hus som behöver mest uppmärksamhet och arbeta dig fram mot de som behöver det minst . Det kommer att säkerställa långvarig städningseffektivitet.

5. Organisera dina rengöringsprodukter

För att spara tid så bör du se till att ha dina städprodukter samlade. Jag försöker hålla alla rengöringsmedel som jag behöver för dagen i en korg för enkel tillgänglighet.

6. Be om hjälp

Oftast ber vi inte om hjälp vid städning. Men det skadar aldrig att fråga andra medlemmar i hushållet för att få hjälp med städningen. Och du kommer bli förvånad över de svar du får om du ber om hjälp när det kommer till vissa hushållssysslor.

7. Lyssna på din favoritmusik

Musik kan hjälpa till med allt och vara en stor inspirationskälla när det gäller att göra saker vi inte vill göra. Som t.ex husstädning. Jag kan inte säga hur bra detta fungerar, och hur snabbt det får tiden att gå. Om du har en CD-spelare, en mp3-spelare, eller en stereo för att spela dina favoritlåtar, gå för det! Dansa när du sopar eller dammsuger. Sjung medan du skurar. Var inte rädd för att släppa ut det inre barnet och släppa all uppdämd energi och stress utåt till din städning. Om andra medlemmar i hushållet tittar på dig konstigt, låt dem! De är inte de som behöver städa.

8. Rensa dina ytor

Effektiv rengöring kan inte riktigt börja förrän alla utrymmen har plockats rent från prylar. Detta är ofta en svår uppgift att utföra. Jag rekommenderar att sätta saker tillbaka direkt efter att de har använts. Om du använder något se till att sätta tillbaka den när du är klar med det. Det här enkla stegen kan du spara massor av tid med att placera saker tillbaka där de hör hemma dagar, veckor eller månader senare.

9. Alternativa rengöringsmetoder

Många kemiska rengöringsmedel som köps i butikerna kan vara farliga för din hälsa. Det finns många alternativ och naturliga rengöringsmateriel som du kan hitta i ditt vanliga köksskåp som hjälper dig att undvika giftiga och farliga produkter i ditt hem. Prova att använda alternativa rengöringsmedel. Oftare än inte kommer naturliga rengöringsmedel att göra lika bra jobb än vanliga kommersiella medel.

10. Renare golv

Mycket av den smuts som samlas i våra hem ligger faktiskt på vårt golv. Om du har matta, då är chansen att den är full med smuts som lossnar från sulorna på våra skor. För att undvika detta problem och att skära ner på behovet av dammsugning, överväga att placera en ”inga skor” på mattan regeln. Detta gäller även hårdare ytor som laminat, trägolv och kakel. Vi kan hjälpa till att hålla våra golv skyddade från smuts, repor och fläckar om man bara kommer ihåg att ta skorna innan man går på känsliga golvytor

Denna lista med städtips för husstädning bör få din hemstädning mer effektiv. Det kommer att hjälpa dig att få en mer organiserad städning genom att du helt enkelt håller dessa tips i åtanke, det kommer att göra ditt arbete mycket enklare, skära ner på stressen från ständiga krav på städning.