Flyttstädningar Stockholm | Städtips

Flyttstädning Stockholm (08) kommer här fortlöpande att lägga in massor av intressanta städtips från all typ av städning och hemstädning som kan vara av intresse för våra besökare. Vi hoppas dessa städtips kommer att underlätta städningen av ditt hem så att du kommer att kunna få mer tid över till dina intressen.

flyttstädning stockholm städar ditt hem

Städtips från Flyttstädning Stockholm

Läs mer

rengöring vid covid 19 corona virus städföretag

Desinfektionsmedel i kampen mot viruset Covid-19

Det finns ett gammalt ordspråk som fritt översatt lyder att renlighet står nära gudomlighet. Uppfattningen är att mänskligheten har en moralisk skyldighet att hålla oss själva, våra hem och våra arbetsytor rena kunde inte få en mer rungande betydelse än i nutiden och då specifikt gällande corona viruset, Covid-19.

”C” -ordet har tagit över världen där masker, handdesinfektionsmedel och rekommendationer eller lagar om att stanna hemma har blivit normen. Men hur mycket vet vi om desinfektionsprocessen som kan appliceras i tre olika faser medans vi söker allmän sinnesfrid och skydd mot Covid-19, vare sig det gäller misstänkta eller bekräftade fall av Covid-19?

Rengöring med desinfektionsmedel i kampen mot Covid-19

Vi är ett professionellt städföretag i Sverige och ska försöka förklara detta för dig. Här är vad du behöver veta om hur rengöring med desinfektionsmedel fungerar.

Det finns tre huvudaspekter gällande rengöring med desinfektionsmedel i kampen mot Covid-19.

Typen av rengöringsmedel och desinfektionsmedel som används

Den första är typen av rengöringsmedel och desinfektionsmedel som används. Var noga med att fråga och bekräfta att det städföretag du har anställt använder desinfektionsmedel med den aktiva ingrediensen Bensalkoniumklorid då detta hjälper i kampen mot Covid-19-viruset. Blekmedel kan också användas och bör innehålla den aktiva ingrediensen Natriumhypoklorit.

Skyddsutrustning (PPE) som städpersonal använder

Nästa aspekt är skyddsutrustning som ibland på engelska förkortas PPE. Städpersonal som anlitas för att utföra rengöring med desinfektionsmedel genomgår specialutbildning. Detta inkluderar att lära sig att vara klädd för tillfället med rätt så kallad PPE-klädsel. Hårskydd, ansiktsskydd, N95-mask, rock, handskar och skoskydd är alla ett måste när det gäller att ha rätt klädsel.

Säkerhetsåtgärder som ett städföretag bör följa

Och sedan börjar det verkliga arbetet. Om det har inträffat ett bekräftat fall av Covid-19, bör städföretaget först försegla alla områden som Covid-19-fallet har besökt eller kommit i kontakt med. Detta för att begränsa och förhindra ytterligare exponering och spridning till andra intet ont anande individer.

Öppna fönster och ventilera

Nästa steg är att öppna fönster, om det finns några, för att tillåta ventilation medan städpersonalen utför desinfektionen. Detta kan verka kontra-intuitivt från ett smittoriskperspektiv, men det bygger förstås på att enbart personal med rätt utrustning befinner sig i närheten av platsen. Det är naturligtvis också viktigt att vädra när det kommer till städning i allmänhet.

Desinfektionsmedel mot corona viruset

Städpersonalen kommer sedan att skapa dimma i området med en specialmaskin designad för detta syfte som kallas UVL. Desinfektionsmedlet släpps ut som en dimma och sprids och täcker varje hörn på platsen. När platsen är fylld med desinfektionsmedlet genom denna metod som alltså innebär att skapa dimma, ska de avvara 45 minuter till en timme för desinfektionsmedelsdropparna att röra sig till alla ytor.

Torka ytor med blekmedel

Städpersonalen fortsätter sedan att torka golvytan med blekmedel och torka alla områden som ofta berörs. Såsom räcken, dörrknoppar, armstöd, ryggstöd, bord, tangentbord och så vidare. Blekmedlet kan också användas för att torka väggar upp till 3 meter i höjd såväl som persienner.

Kasta bort rengöringsmaterialet på rätt sätt

När en noggrann rengöring av platsen har genomförts är det lika viktigt att kasta bort rengöringsmaterialet på rätt sätt. Allt rengöringsmaterial av tyg och absorberande material som mopphuvuden, torkdukar etc. ska kasseras i en korrekt avsedd påse. Rengöringspersonalen bör sedan bära ett nytt par handskar för att fästa påsen med biologiskt skadligt avfall med ett säkert material innan den kasseras ordentligt.

Det här är de viktigaste stegen för att genomföra en professionell och noggrann rengöring med desinfektionsmedel om du eller någon du känner har kommit i kontakt med ett misstänkt eller bekräftat fall av Covid-19 och vill desinficera platsen. Som sagt, det skadar inte att utföra en städning med desinfektionsmedel av ditt hem eller kontor om du bara letar efter lite sinnesro.

Vi hoppas att den här bloggartikeln har varit till nytta när vi fortsätter kampen mot Covid-19 med en städning med ett desinfektionsmedel i taget. Hoppas du är frisk och skyddad framöver!

rutin för att rengöra ett restaurangkök

Djuprengöring av restaurangkök – Få rutin på din rengöring

Ett restaurangkök har oftast en väldigt stressig atmosfär och trots att det många gånger har massor med produktiva anställda. Så är det svårt att hålla saker i ordning och rena. Eftersom ett kök i en restaurang kräver andra rengöringsmetoder kan inte vem som helst utföra en djuprengöring enligt miljö och hälsas regelverk.

Rengöringsrutin i restaurangkök

En rengöringsrutin i ett restaurangkök måste inkludera alla de platser som är svåra att nå för att med säkerhet få bort all smuts. Alla vinklar och vrår bör täckas som exempelvis under diskbänkarna och mellan spisen och bänkarna. 

Hur ofta bör man utföra en djuprengöring?

För att en ägare av en mataffär, restaurang, skola eller storkök av annat slag ska känna sig riktigt tillfreds så bör han utföra en djuprengöring minst en gång per år.

God hygien i köket är a och o

En god hygien runt maten är a och o för att se till att produkterna som erbjuds till försäljning är riskfria. Det hjälper till att skydda både kunderna i sig, samt företagets trovärdighet. Sedan är en god hygien också en skyldighet rent lagligt sett.

Bakteriesamlingar på maten av farliga bakterier kan snabbt spridas. Bakteriesamlingar kan leda till sjukdom särskild bland de yngre och äldre, samt de som redan är sjuka och i riskzonen. För dessa personer kan detta vara farligt.

Se upp med korskontaminering

Korskontaminering är något man bör se extra mycket upp med eftersom det kan sprida bakterier från en matprodukt till många. Detta är särskilt sant gällande färska produkter då en sådan spridning kan ske så fort en matprodukt rör vid en annan.

Bakterier kan också spridas på annat sätt såsom genom händer, verktyg, arbetsbänkar, kläder samt genom knivblad och andra redskap. Korskontaminering ligger många gånger bakom bakteriesamlingar och spridning.

Korskontaminering kan ske snabbt. Det händer många gånger då man förvarar färska matvaror tillsammans med tillagade, eller då man inte tvättat händerna mellan man hanterat färsk mat och tillagad. Skärbrädor kan också vara syndabockar. Särskilt om de är gjorda av trä eller om man använder samma skärbräda till färska som till tillagade matprodukter.

Hygieniska säkerhetsbestämmelser för restaurangkök

Kommersiella kök går under hygieniska säkerhetsbestämmelser som kan hittas i landets lagbok. Även EU har sina egna regler, se ”The General Law Regulation 178/2002” för mer information om det.

För att se till att hålla maten säker från korskontaminering håll alltid färsk mat separerad från tillagad. Tillaga maten tillräckligt länge, samt till de rätta temperaturerna, för att med säkerhet eliminera alla farliga bakterier. Se till att maten håller rätt temperatur och använd rent vatten och rena verktyg.

Städrutin av storkök

Men man bör därtill alltid lägga till en högeffektiv städrutin av storköket. Den handlar inte bara om att få arbetsytorna och platserna där man tillagar mat rena. Utan de måste också bli fria från alla eventuella skadliga bakterier.

Rengöring av kylskåp

Kylskåp bör regelbundet testas för att se till att de håller lämplig temperatur, samt att de alltid måste hållas rena både på insidan och på utsidan. Köksfläktar samt annan ventilation i köket är ett av de ställen som oftast missas då man städar. Inne i takfläkten eller i rören som leder från dem sitter det oftast filter som måste bytas ut på en regelbunden basis.

Rengöra fläkt- och ventilationssystemet

Alla delar av fläkt- och ventilationssystemet, från filter till ledningar samt fogar och lås bör kontrolleras regelbundet samt underhållas. Det är även oerhört viktigt att rengöra alla delar av det, eftersom systemet används extremt mycket i köken och kommer i kontakt med både olja, smuts och bakterier. Mögel byggs lätt upp här och kan leda till att både luften kan bli förorenad likväl som att det kan börjar brinna.

En bra städfirma i Stockholm som utför restaurangstäd för kök rekommenderar underhåll likväl som rengöring. Gör scheman och lägg till allt som behövs göras noggrant. Schemalägg djuprengöring av hela köket i intervaller som passar för hur mycket köket används och lägg till de ställen som är svåra att nå på listan. Såsom listerna mellan bänkskivorna, området under diskbänken samt att hålla alla matlagningsredskap rena.

Följ ett städschema

Oavsett om det gäller ett kök hemma, gatukök eller ett restaurangkök så är kökshygien, likväl som renlighet, oerhört viktigt. Att möta kraven för en god hygien runt om, och gällande mat, är kanske ännu mer viktigt i kommersiella kök. Det är en bevisat god idé att följa ett dagligt städschema och se till att allt på listan blivit utfört, exempelvis då man avslutar sitt arbetspass. Denna metod leder till att det är rätt så enkelt att möta de krav på hygien som ställs.

Men oavsett så kan beläggningar och fett likväl som bakteriesamlingar byggas upp med tiden på de ställen som är svårare att komma åt. Såsom bakom arbetsbänkar, på vissa ytor och även i taken. Det lättaste sättet att hantera dessa oundvikliga beläggningar är att göra ett schema för en regelbunden rengöring. Följ de råd som finns från experter. Få kunskap om hur, och använda de redskap som finns för att lyckas med en effektiv rengöring av de ställen som kanske inte med lätthet rengörs varje dag.

Så städar ett städföretag som har städexperter

En professionell städfirma som är experter inom området rengör på ett vettigt och också organiserat sätt. För att förklara det enkelt så kan företaget kanske gå till väga på detta sätt;

Plocka isär och rengöra att maskiner

Till att börja med så måste alla maskiner i köket plockas isär för att kunna komma åt att rengöra alla delarna ordentligt. Man kan blötlägga dem i en så kallad ”dopptank”. Det kan vara en stor kastrull som är fylld med varmt, eller till och med hett, avfettningsmedel. Delar som kan passa för att rengöras på detta sätt kan vara oljefilter, ugnsgaller, spislock, friteringskorgar och stekpannor, fläktdelar och andra riktigt smutsiga saker. Lämna de saker som behövs blötläggas i dopptanken så länge som det är rekommenderat av tillverkarna av delen i fråga.

Rengör och torka av alla ytor

Efter det är gjort så är det dags att rengöra alla ytor och närmiljö i ditt restaurangkök som kan komma i kontakt med vatten. Alla objekt som drivs av elektricitet bör tas bort. Alla uttag som inte redan är skyddade bör skyddas med vattentät tejp av polyeten.

Använda högtryckstvätt

För att se till att stöket blir så litet som möjligt och undvika att smutsa ner köksmaskiner då man rengör med högtrycksslang. Så kan det vara en bra idé att ta lös dem och ut ur köket. De som sitter nära väggen kan också med fördel flyttas på för att se till att det blir rent både under och bakom maskinerna.

Använda ångmaskin

Insidan av maskiner och skåp bör rengöras från oljerester med hjälp av stålborstar. Även med skrapor, innan man rengör dem på det rekommenderade sättet för ytan. När man är klar med rengöringen bör det inte finnas några rester kvar av varken beläggningar, smuts eller rengöringsmedel på några av ytorna i köket. Ytor såsom tak rengörs oftast med en ångmaskin. När även det är klart kan du ställa tillbaka alla dina maskiner och redskap på sina rätta ställen.

Desinfektera preparationsområden och tillagningsstationer

Tillagnings- och preparationsområdena i köket bör nu desinfekteras. En ångmaskin eller ångdammsugare bör användas för att ordentligen rengöra golvet.

Släng skräp och sopor!

Till sist så bör man städa upp i själva byggnaden och all smuts såsom skräp bör slängas, samt att man städar upp runt ingångarna. Om man anlitat en städfirma till djuprengöringen av köket så kan man nu inspektera arbetet som utförts. Om man är nöjd, bekräfta det genom att skriva under deras nöjdhetsgaranti. Oftast så utförs en djuprengöring av restaurangkök nattetid för att undvika att krocka med andra aktiviteter i köket. Om så är fallet och man själv inte är på plats när städfirman avslutat arbetet, så är de ansvariga för att låsa lokalen. De måste då se till att allt är säkert och också sedan överlämna nycklarna dit det är i förväg bestämt.

bäst städhjälp i stockholm

Hitta städhjälp i Stockholm på en hemsida för förmedling av städtjänster

Att ha en städerska som fungerar som en städhjälp kan göra ditt liv mycket enklare. Men att hitta rätt person kan kännas som en mycket svår utmaning i vissa lägen. Hemsidor för städtjänster som hjälper dig att hitta bäst städföretag i Stockholm är ett bra alternativ. Där hittar du städfirmor som redan har fått betyg av tidigare arbetsgivare. Antingen har rekommendationer med sig eller har fått varningar tidigare vilket signalerar att man bör undvika det städföretaget.

Jämför och läs omdömen om städfirmor i Stockholm på Google

Google och Eniro arbetar hårt för att hålla sina sidor så ärliga som möjligt. De har personal som går igenom alla inlägg för att se till så det inte är falska rekommendationer skapade av städföretaget själva, eller att konkurrenter saboterar för andra städföretag. Inga anonyma medlemmar tillåts göra inlägg, vilket också hjälper till att säkra kvalitén på inläggen. Genom att använda enkla betyg, så som 1-5, så är sidan mycket användarvänlig och det är lätt för besökarna att hitta städhjälp som har tidigare fått höga betyg. Utan att behöva läsa igenom varje enskild recension.

Vilka förväntningar har du på din städhjälp?

Att leta efter en städare till ditt hem kan vara en svår process så det är viktigt att den framtida arbetsgivaren är tydlig gällande vilka förväntningar man har innan man anställer någon för städhjälp. Det viktigaste när du anlitar någon för städhjälp i Stockholm är att hitta en person som kommer städa ditt hem så som du vill. Ibland kan det vara så enkelt som att säkra att personen använder samma rengöringsmedel som du brukar. Oavsett om det är naturliga rengöringsmedel eller vanliga medel från butiken. I vissa andra fall innebär det att skrubba golven i köket för hand istället för att använda en mopp.

Alla konsumenter har olika syner på detta och det har även anställda, så det är viktigt att er syn på det matchar. Till sist är det viktigt att komma ihåg att en städare skall hjälpa dig jobba och stressa mindre i hemmet, inte öka din stress.

Och självklart, om en städare med bra rekommendationer inte lever upp till sitt betyg så har förmedlingshemsidan ett team som hjälper dig för att se till så att ni kommer fram till en bra lösning.

Använd en förmedlingssida av städtjänster

En dålig recension kan inte raderas av någon, inklusive de som drivet hemsidan. Förutom om man kommer fram till en bra lösning. Detta system ser till att motivera städföretag att leva upp till sina betyg och rensar samtidigt ut de städbolag som inte bryr sig om sina kunder eller sin verksamhet. Med kraften från andra konsumenter och med hjälp av teamet som löser problem så är det enbart logiskt att använda sig av en oberoende tjänsteförmedlingssida som t.ex Flyttstadning-Direkt.se för att säkra en framgångsrik relation med din nya städhjälp.

Hämtning av grovsopor och skräp i Stockholm

I behov av bortforsling av skräp, grovsopor eller möbler?

Att bli av med skräp eller grovsopor som har byggt upp under åren kan kännas överväldigande vilket gör att anlita en tjänst för att hämta allt kan bli det bästa beslutet du någonsin har fattat.

Inse fakta, ingen gillar att städa oavsett om det är efter dem själva eller någon annan. På grund av detta så är tanken på att gå igenom alla ens ägodelar och sortera det som skall behållas och det som skall kastas inte en särskilt trevlig tanke.

Hur slänger man grovsopor och skräp?

Även om du är motiverad att äntligen röja upp i din trädgård, vind, källare eller annat utrymme där du har förvarat åratals med grejer så kan det finnas andra saker som påverkar och gör det svårare än det är värt. Å ena sidan kanske du inte har någon bra plats att förvara allt det som skall slängas allt eftersom du samlar ihop det. Å andra kanske du inte har ett fordon som kan transportera allt till ett ställe där du kan säkert göra dig av med det.

Sen gäller det att hitta ett ställe att kunna slänga det på. Det är inte varje stad eller by som har en återvinningscentral som är lättillgänglig och vissa kan även ta betalt om du har varit där mycket. Istället kan du lägga pengarna på att en firma kommer hem till dig och hämtar allt skräpet, möbler, trädgårdsavfall och grovsopor som du vill kasta.

En skräpavlägsnande tjänst kan göra din städning busenkel

Om du har övervägt allt här ovan och bestämt dig för att leta efter en sophämtningstjänst som hämtar det som skall slängas så kanske du är osäker på vilka typer av material eller vilket sorts skräp företagen hämtar.  Svaret är enkelt: i stort sett allt.

Hämtning av grovsopor för privatpersoner

Skräp från din trädgård så som klippt gräs, träd, buskar och annat biologiskt nedbrytbart material från din trädgård hämtas vanligtvis inte av dina vanliga sopgubbar, beroende på vart du bor någonstans. Men en skräpavlägsningstjänst kan ofta anlitas för att hämta denna typ av avfall vid ditt hus.

Större saker så som kylar, spisar, varmvattenberedare och andra maskiner är saker som är väldigt svåra att göra sig av med och framförallt att försöka transportera någonstans. Men dessa saker hämtas också av en sådan här bortforslingstjänst.

Bortforsling av skräp och avfall

Sen finns det saker som är gamla, förruttnade eller oigenkännliga som enbart en städfirma som arbetar med att ta bort skräp vill röra. Om du inte kan bedöma vad det är för något för att det är för äckligt att beröra eller flytta så kanske det är oumbärligt att anlita det bästa städföretaget i Stockholm som kommer och tar bort skräpet åt dig så att du slipper.

knep för att rengöra kamin och eldstad effektivt

Rengöring av kaminen – Guide till att rengöra kamin och eldstad

Tips för att framgångsrikt städa ur din kamin och eldstad

Genom att rengöra din kamin så säkrar du att den fungerar och är säker. Om du inte regelbundet sköter om den så kan du få in sot i dit hus och du kan även ha en osäker eldplats.

Genomför regelbundna städningar av kamin och eldstaden

Om du använder din kamin ofta bör du överväga att göra en lättare städning varje vecka under den del av året då du använder spisen som mest. Om du inte använder den så ofta så kan du sträcka städintervallerna till en gång i månaden. Till att börja med skall du ta bort gallret och gnistskyddet från eldstaden och ställa dem på en plastpresenning. Bär ut presenningen till en plats där du kan skrubba sakerna ordentligt och bli av med allt sot. Rensa delarna ordentligt och torka av dem med en mjuk trasa.

Skyffla bort all aska, sot och rester inifrån kaminen och kasta det. Skrubba de inre utrymmena av din kamin med en borste för att lossa och bli av med all kvarvarande aska. Dammsug sedan upp den lösa askan och resterna med en industridammsugare. Använd inte en vanlig dammsugare för att sotet kan sätta igen filtren snabbt.

För en djupare rengöring kan du blanda 4 liter varmt vatten med industriellt diskmedel. Blöt en skurborste i blandningen och skrubba insidan eldstaden. Fortsätt skrubba tills du har blivit av med så mycket aska och sot som möjligt från innerväggarna. Torka bort resterna av blandningen med en gammal trasa. Sätt nu tillbaka gallret och gnistskyddet för att avsluta jobbet.

Rengöra glasdörrar på kamin på bäst sätt

Om din kamin har glasdörrar så kan de mörkna med sot. Låt glaset kylas ner helt och hållet innan du börja rengöra. När det är svalt så kan du ta bort aska och sot med hjälp av ett rakblad om det behövs. Blanda 4 liter varmt vatten med en kopp vit vinäger och smörj in hela glasytan med blandningen. Låt det sitta ett par minuter och torka sedan av det med en handduk eller tidning. Rengör sedan glaset med vanlig fönsterputs för att avsluta jobbet. Kontakta en rekommenderad städfirma i Stockholm för råd och städhjälp.

Anlita ett proffs – Sotare/skorstensinspektör

En gång om året innan du börjar använda din kamin för säsongen så bör du anlita ett proffs som kommer och kollar till din skorsten och rensar bort farliga rester. Experter rekommenderar att en skorsten skall kontrolleras efter 80 eldar. Även om det är möjligt för den vanliga hemägaren att själv kontrollera skorstenen så är det mycket säkrare och bättre att anlita ett proffs som tar hand om det. En skorstensinspektör skall också leta efter eventuella skador på och i skorstenen så som löst tegel, sprickor eller avsaknad av fogmassa. Reparera skador så fort som möjligt innan du tänder din brasa. Se alltid till att din skorsten är täckt så att regn inte kan komma in i den. Ett tak på din skorsten ser också till så inga djur eller annat skräp kan komma in i den.

Så trevlig och mysig som en eldstad kan vara så är det fortfarande en risk att använda dem, framförallt om du inte genomför regelbundet underhåll på dem. Genom att städa och underhålla din eldstad så kan du njuta av dem och dess värme i ditt hem.

städtips för dig med husdjur

Så städar du hemmet rent – även om du har husdjur

Att städa hemma är en viktig del i att ha ett hem, precis som att husdjur också är viktiga för många människor. Men med ett husdjur hemma så tillkommer väldigt specifika städsysslor som centreras runt att hålla hemmet rent och sanitärt.

Hemstäd – städtips för husdjursägare

Det finns många olika sorters husdjur men de vanligaste är katt och hund. Det viktigaste, när man som hemägare har husdjur av denna sort, är att se till att de är rumsrena. Det minskar risken för att man hela tiden måste vara på alerten för att upptäcka olyckor. Och det kommer också minimera behovet av att hela tiden måsta städa hemma. De flesta av de följande rengöringstipsen är centrerade runt katter och hundar som redan är rumsrena eller i processen att bli det. Kontakta vår städfirma i Stockholm om du är i behov utav städhjälp.

Olyckor kan ske även om ditt husdjur är rumsrent

Oavsett hur vältränad en hund är, så kan det ändå hända olyckor om den inte mår bra eller är lös i magen. Avföring, urin och till och med uppkastningar kan dyka upp när en hund inte mår bra. En veterinär bör alltid kontaktas om detta händer. När en olycka har hänt involverande avföring eller urin så måste det tas om hand ögonblickligen för att se till att dålig lukt inte stannar kvar. Om doktorn diagnostiserat att hunden är sjuk, så är det bäst att omedelbart skrubba området där olyckan inträffat med ett starkt rengöringsmedel. Dock bör du se till att använda ett som inte skadar golvet eller golvmattan.

Hur städar man hemmet om man har hund eller katt?

Kakel, sten och andra hårda golvmaterial klarar av blekmedel medan trä och golvmattor kanske inte gör det. Lite såpa kan ta hand om problemet på trägolv medan heltäckningsmatta kan behöva en professionell rengöring. Avföring och urin från yngre hundar med normal tarmfunktion kan ibland lätt moppas bort på stengolv eller tvättas rent med blekmedel. Detta gäller även urin. Avföring på golvmattor kan behövas borstas bort medan urin kan behöva duttas upp med en torr trasa innan man tar mattan till en professionell rengöringsfirma. Andra husdjur såsom fåglar eller gnagare som sitter i bur är lättare att städa efter. Men du bör också rengöra deras burar dagligen. Fåglar kan ha en fodring i botten på buren medan gnagare kan ha någon sorts anordning likt en kattlåda med filter för att göra rengöringen enklare. Gnagarnas burar behöver inte rengöras varje dag men det beror också på hur många de är som bor i buren.

Så får du bort päls och hår som ditt husdjur fäller

Många katter och hundar har tunt hår som de fäller flera gånger per år. Husdjur som har tillåtelse att vistas i huset och på möbler kommer säkerligen att lämna päls efter dig på dem eller på golvet. Det bästa sättet att hantera päls eller hår på möbler är att ta en klädvårdsrulle som har en klistrig sida som man rullar över möbeln för att plocka upp håret eller pälsen. Hemägare kan göra denna punktrengöring själva där det behövs. Särskilt om de väntar gäster och städfirman inte är där och städar. Detta kan också utföras på kläder, gardiner och andra saker i hushållet som det kan ha hamnat hår från husdjuret på.

För den övriga hårfällningen som man hittar på golvet kan man använda en dammsugare. Ge katten eller hunden supplement till maten för att göra pälsen mer hälsosam då det kan hjälpa att minimera mängden hår som djuret fäller. En annan bra idé för att upprätthålla städningen hemma är att borsta djuret dagligen för att ta bor hår som är på väg att lossna.

städa lägenheten snabbt med dessa städtips

Lägenhetsstädning – Städa lägenheten snabbt och enkelt

Vissa som flyttar tror att när man flyttar ut så är det enda man behöver bry sig om är den nya lägenheten. Men eftersom man har nyttjat den gamla så måste man också se till att man städar ur den ordentligt innan man lämnar den.

Din hyresvärd kommer gladeligen ge dig din depositionsavgift tillbaka, och du slipper också eventuella kostnader för eventuella skador, så länge du ser till att lägenheten du bott i lämnas skinande ren.

Om du bor i ett storstadsområde så har du säkert lagt märke till att det varje dag flyttar människor från en lägenhet till en annan. Om du är en person som ska flytta inom Stockholm, Malmö eller Göteborg, fortsätt läsa denna städartikel då den kommer att ge dig bra städtips på hur du ska städa ur din lägenhet innan du flyttar till din nya. Om du behöver städhjälp så kan du anlita vår städfirma i Stockholm till ett billigt pris.

Städtips för lägenheten

För det första så bör du se till att du tagit bort alla spikar och krokar från väggar, tak och dörrar i lägenheten. Kolla igenom alla rum och använd dig av en så kallad ”Magic Eraser” för att få bort märken på väggar, dörrar och golv.

För det andra så bör du städa ur köket ordentligt. Börja med att fylla upp diskhon med varmt vatten och häll i ett rengöringsmedel. Töm sedan ur vattnet och rengör sedan diskhon och kranen. Använd rengöringsmedel i pulverform på rostfritt stål och på porslinsytor. För att skrubba rent på kanterna av diskhon och kranarna så kan du använda en gammal tandborste. När det gäller utrustningen i ditt kök såsom till exempel kylskåpet så bör du ta ut alla hyllor samt alla lådor ur både kylen och frysen och diska dem i diskmaskinen eller för hand. Torka av insidan av frysen och kylskåpet och se till att det inte lämnas kvar några beläggningar från matrester.

Skåp bör också torkas ur med hjälp av ett allrengöringsmedel som är säkert att använda på materialet.

Lamporna bör också kollas över så att det inte ligger massa döda insekter däri. Om lampan är gjord av glas så torka den ren, men stoppa delarna aldrig i diskmaskinen då temperaturen och det starka diskmedlet kan skada glaset.

När det gäller övriga ytor, se till att du torkar av utsidan av spisen och kylskåpet samt torkar rent alla bänkytor. Inkludera även diskmaskinens in- och utsida samt all annan köksutrustning i detta moment.

Slutligen se till att du sopar och moppar golven ordentligt genom att dra ut köksutrustning såsom kylskåpet och spisen, så att du kan rengöra golvet även under dem. Men var dock försiktig när du gör detta då du lätt kan skada golvet i processen, särskilt trägolv. Du kan också råka förstöra en golvkakelplatta. Du kommer säkerligen bli förvånad över hur mycket du hittar under dem på golvet, säkert många saker som du letat efter i flera månader.

anlita en städfirma för städhjälp med att städa huset vid flytt

Därför bör man anlita en professionell städare att städa huset

Alla som någon gång letat efter ett nytt hem kan känna igen sig i hur obekvämt det är att städa huset. Utöver att man letar efter ett nytt hem så måste man också ha fullt fokus på hur man överlämnar sitt nuvarande hem till dess nya ägare.

Allt du bör veta om urstädningen vid en flytt

Det behövs nog inte sägas högt att om man överlämnar sitt hem till en ny hyresgäst eller ägare så måste man se till att allt ser perfekt ut, och att allt är där det ska. Det är nu som ett professionellt flyttstäd kan vara ett utmärkt val för dig. Med hjälp av professionella städare, experter på flyttstäd, kan du få ditt forna hem att se som nytt ut igen. Det kan också hjälpa till att du får tillbaka depositionskostnaden du en gång la ned, eftersom du lämnar hemmet rent och utan skador.

Oavsett hur mycket du städar ditt hem så finns det alltid vissa områden som fortsätter att vara smutsiga och med beläggningar kvar. Att städa de svåraste områdena i hemmet eller de platser som är svåra att komma åt kan vara riktigt mödosamt. Endast en professionell städare kan utföra detta jobb i flyttstädningen med perfektion.

De professionella städarna använder specialiserade produkter, och de har tillräckligt med kunskap för att veta de exakta måtten som bör användas. En lekman som försöker sig på samma sak kan inte bara missa att få de resultat man önskat, utan också råka använda fel rengöringsmedel på fel ställe och skada ytor i onödan.

Om du kallar in en professionell städfirma istället, som är experter inom sitt område, så har du största möjliga chans att imponera och tillfredsställa din hyresvärd.

Fördelarna med flyttstäd utförd av städfirma

Även fast att anlita en städfirma då man ska städa sitt gamla hem vid en flytt blivit mer populärt med åren, så är det många som fortfarande vill undvika det för att spara lite pengar. Men att anlita en städfirma har många andra fördelar, som man inte kan få, då man amatörmässigt försöker sig på det själv.

Fördelarna med att en städexpert städar ur:

  • Perfekt städresultat på områden som höjer chanserna att du får hela din deposition tillbaka
  • Fläckfri problemlösning
  • Nöjd hyresgäst och hyresvärd
  • Ingen som bor i hemmet behöver avbryta det de gör för att städa och kan koncentrera sig på sitt.

Viktiga saker att tänka på då du väljer din professionella städfirma att städa huset

Om du har bestämt dig för att ta hjälp av en professionella städfirma för att städa ur ditt gamla hem så är det viktigt att du har vissa saker i åtanke då du letar efter den rätta för dig:

  • Kolla på vilket rykte de har på marknaden och gamla kunders recensioner innan du anställer dem.
  • Om ditt hem är av modern standard se till att du hittar en städfirma med expertis inom just denna inredning eftersom dessa hem kan kräva en annan kunskap och teknik.
  • Se till att städfirman endast använder miljövänliga rengöringsmedel.
  • Jämför priser och tjänster erbjudna innan du ringer och bokar.

De tjänster som en städfirma kan utföra åt dig är oerhört hjälpsamma i en flytt och man bör investera i det för ett bättre resultat. Det hjälper dig att avsluta ditt hyreskontrakt på god fot med hyresvärden som kan leda till en god relation i framtiden. Om du letar efter ett nytt hem, se till att du anlitar en städfirma i Stockholm till ditt gamla innan du lämnar över nyckeln.

Flyttfirma i Stockholm – Välj rätt flyttföretag

Att flytta kan vara ansträngande och tidskrävande, särskilt om du äger mycket saker. Att packa ned alla saker, hyra en flyttbil, lasta alla prylar och möbler, köra till det nya boendet och packa upp allt igen… Det tar sin tid. Det är därför många väljer att anlita en flyttfirma för att göra allt, eller delar av det, åt dem.

Så väljer du den bästa flyttfirman

Även om det kan bespara dig mycket tid och stress att anlita en flyttfirma, så kan det också gå åt helt fel håll och bli ännu värre om du råkar anlita fel firma. För att skydda dig själv och dina ägodelar bör du därför känna till hur man bör tänka när man ska välja flyttfirma.

Här följer några saker att tänka på:

rätt flyttfirma för flytten

1) Hur stor del av flytten vill du överlåta åt flyttfirman?

Vissa väljer att flyttpacka själva och anlitar någon för att lasta och lossa samt transportera tillhörigheterna. Andra, särskilt sådana som flyttar till ett annat land, anlitar någon som packar ihop alla tillhörigheter åt dem och lastar ombord på lastbilen för att sedan sköta själva transporten själva. Andra anlitar någon/några att fixa allting – från nedpackning till uppackning i den nya bostaden.

2) Hur stor är er budget?

Allt som du låter en flyttfirma sköta åt dig kostar givetvis. Om du har en stram budget kan du behöva balansera bekvämligheten och kvalitén mot kostnaden. Det innebär att du kanske måste göra en del av jobbet själv och bara anlita hjälp med de svåraste delarna – vanligtvis lastningen och transporteringen. Jämför priser mellan de olika flyttfirmorna och välj sedan den som bäst passar dina behov och förutsättningar.

3) Hur långt skall du flytta?

Långväga flyttar påverkar två saker i valet av flyttfirma – kostnaden och vilka firmor du har att välja mellan. Vissa lokala flyttfirmor kanske inte sköter flyttar utanför samma stad, län eller land. Det är också viktigt att boka en långväga flytt i god tid för att vara säker på att flyttfirman har möjlighet att hjälpa till.

Läs mer

Putsa fönster professionellt

Har du någonsin funderat på hur en professionell fönsterputsare lyckas få sina fönster perfekt rena på ett ögonblick medan det tar lång tid för dig? Och dessutom den gången du anställde en professionell firma för att ta hand om dina fönster så lämnade de inte ens en liten stimma kvar, till skillnad från när du putsade dem innan med papper och fönsterputs.

6 steg till att professionellt putsa dina fönster – från verktyg till hur man gör

Ta mig inte på fel sätt, själv har jag nog jobbat 10 år i industrin och använder mig ibland av samma metod, men då oftast på insidan fönstret i min bil eftersom glaset är kurvat, och gör det omöjligt att använda en fönsterskrapa. Jag använder pappershanddukar ibland också på min badrumsspegel när jag är för lat för att gå ut och hämta mina riktiga verktyg. För alla ni som letar efter ett sätt att enkelt få era fönster att bli skinande rena så kommer här en kort så-gör-man lista inklusive några enkla tricks från en av branschens egna.

att putsa fönster blir lätt med denna guide för fönsterputsning

  1. Använd en fönsterskrapa. Punkt. Även fast det finns skrapor i alla de möjliga storlekarna från någon decimeter till någon meter, så är nog en med ett blad mellan 30 och 45 cm mest lämplig. Även fast en liten skrapa kanske kväver att man måste svepa över fönster fler gånger än med en större, så har jag märkt att en liten skrapa från början är lättare att hantera för en nybörjare. Du kan hitta bra skrapor på nästan vilken affär som helst.

Läs mer

Rengöra toa – Städa toaletten smart

så rengör du toan bästAtt ha bra hygien på toaletterna är en viktig del av din plikt som arbetsgivare. Det är absolut nödvändigt att ha högsta kvalitet på produkterna för att upprätthålla en god hygien på toaletterna och i dina lokaler. Bakterier och virus trivs i miljöer såsom toaletter och kan bäras från tvättrummet till någon annan plats via dina händer. Det är därför det är viktigt med god hygien och städning så att inte bakterier och virus sprids.

Professionella städtjänster för att hålla dina toaletter rena

Du kan naturligtvis sköta städningen av toaletterna själv, men oftast är det önskvärt att lägga ut det på entreprenad. Det finns så många olika saker att tänka på när det kommer till service av ditt företags tvättrum. Att rengöra toa inkluderar:- Läs mer

Så väljer du rätt städfirma i Stockholm

Att välja städfirma är ett stort beslut. Du måste behandla processen som en intervju, för det är vad det är. Du anställer en person eller städfirma som skall komma in i ditt mest privata område och ha hand om dina värdefulla ägodelar. Du måste titta på mer än kostnaden per besök och utvärdera den samlade erfarenheten som din städfirma kan erbjuda dig. Se till att du tar dig tid att utvärdera din städfirma och gör ditt efter vad som passar dina individuella behov.

Att välja den bästa städfirman i Stockholm

Har städfirman du tittar på avtal och försäkringar?

Det är en mycket viktig fråga att ställa. Har företaget f-skattsedel? Om de inte har F-skattsedel så kan du inte använda dig av RUT-bidraget. Har de försäkringar som täcker om något skulle gå sönder under städningen? Är personalen försäkrade medans de arbetar hos dig?

städfirma i stockholm som utför all slags städning med städgaranti

Erbjuder städfirman garanti? Läs mer

Få bort svartmögel i hus och badrum

Städa och ta bort svartmögel med vanliga giftfria hushållsprodukter

Du kan hitta flera hushållsprodukter du kan använda för att städa bort svartmögel. Det här är en kort lista över vanliga produkter du kan använda.

Mögel är egentligen en svamp som trivs i fuktiga förhållanden. Det hittas oftast på platser i huset som förblir fuktiga te x badrum, kök eller källaren. Mögelsvamp kan vara skadligt för ytan det växer på, det kan missfärga eller fräta på ytan. Det kan också påverka allergiker och orsaka dödlig lunginfektion om det andas in. Nyckeln till mögelkontroll är fuktkontroll.

10 tips på att få bort svartmögel i ditt hem

Det är viktigt att torka vattenskadade områden inom 24-48 för att förhindra mögel. Om du får problem med mögel i ditt hus så städa upp möglet och se till att bli av med överflödigt vatten eller fukt. Laga läckande vattenledningar eller andra källor till fukt. Tvätta bort mögel från hållbara ytor med rengöringsmedel och vatten och torka noga. Om du har röta på absorberande material te x takplattor eller mattor kan de behövas bytas ut. De här 10 huskurerna kan hjälpa dig att bli av med mögelsvamp på ett effektivt sätt.

1. Tvätta bort svartmögel med tvål och vatten

Läs mer

Akvarium – Rengöring och skötsel online

Rengöra Sötvatten akvarium i 6 enkla steg

Det finns flera hobbies man kan ha som svänger över till verklig passion någon dag. En av akvarium rengöringdem är att upprätthålla och rengöra ett akvarium. Denna hobby är dock en allvarlig eftersom det inte finns utrymme för misstag för du kommer då att skada eller döda en levande varelse.

Det första och viktigaste du måste lära dig innan du beslutar att ta hand om ett akvarium och dess fiskar är att känna till rätt teknik för att rengöra ditt sötvatten akvarium. Denna process kräver mycket tålamod och kunskap annars kan du döda dessa vackra varelser. De som är nybörjare på detta område skulle gynnas mycket av dessa tips.

När det kommer till städning ett sötvatten akvarium finns det två huvudsakliga faktorer som du måste tänka på:

1. När ska du rengöra tanken?

2. Varför ska du rengöra din tank?

Svaren på dessa frågor är följande:

Vid regelbundna tidsintervaller kan det utvecklas bakterier, skadliga kemikalier och alger som är mycket skadligt för din fisk. Det kan också göra din fisk sjuk eller leda till döden. Så du måste byta till färskt vatten en gång var 2 månader att bli av med dessa skadliga alger.

Några enkla steg ger dig ett rent akvarium och ett hälsosamt liv för dina fiskar. Dessa är följande:

Läs mer

Husstädning – Tips på att städa huset

Tips för lättare husstädning

Jag finner mig ofta med att städa något område av huset (oftast mer än ett) och ärligt talat blir det tröttsamt. Det verkar som att vi kan ägna hela vår dag med att städa huset om och om igen men inte göra några framsteg. När ett område är rent, så nästa dag är det smutsigt igen, tala om en huvudvärk! Om du kämpar med samma dilemma kan jag erbjuda dig tips med att klara av den overkliga verkligheten av non-stop städning, Förhoppningsvis kan dessa tips hjälpa dig att bli mer organiserad i din egen städning och göra ditt jobb mycket enklare och effektivare.

Tips på att städa huset för en mer effektiv husstädning

  1. Städningsschema

När jag först började städa huset var jag inte speciellt organiserad. Min städning var inte konsekvent och jag fann ofta mig själv försöka städa hela huset på en dag, vilket ofta lämnade mig utarbetad och trött. Denna erfarenhet har lärt mig att hålla ett schema i städningen. Ägna särskilda dagar för vissa delar av huset och att vissa rengöringsaktiviteter du vill få gjort den dagen. Överansträng aldrig dig själv och håll ditt städschema realistiskt. Försök att fokusera på badrum på måndag, sovrum på tisdag, vardagsrum på onsdag, och kök på torsdag. Eller något i den stilen. Försök och hålla din fredag ​​och lördag öppet och spara tvätten till söndag. Skräddarsy ditt schema för dig och ditt eget hushåll för det bästa resultat. Läs mer

Rengöra Garage och organisera

Sex enkla steg för att rengöra och organisera ditt garage

Från det ögonblick då du bestämmer dig för att bli ägare av ett garage, är det ditt ansvar att organisera och städa garaget. Ansvaret för att organisera och städa garaget kommer med paketet. Såvida du inte är superrik, faller uppgiften på ditt bord. Du måste vara en av de sällsynta mänskliga arten om du inte har något emot den röran som kan skapas. Man måste organisera. Förr eller senare skulle du behöva göra det i alla fall. Oordning kommer att driva dig till vansinne, och saker och ting kommer att spåra ur när garaget förvandlats till kaos.

lär dig rengöra garaget samt organisera på bästa sätt

Vi måste komma tillbaka till det grundläggande och att att den primära funktionen av ett garage är att lagra din bil eller dina bilar för att skydda dem ifrån naturens krafter. Vi vill i möjligaste mån undvika eventuella skador som elementen skulle kunna utsätta våra bilar för. Vi måste rensa vårt sinne och förstå att garaget finns till av praktiska skäl.

När du ska organisera garaget, måste prioritet ett först och främst vara plats för att parkera din bil eller dina bilar. När denna funktion har uppfyllts, kan du planera för förvaringsutrymmen för andra objekt. Du vill inte att skräp och oanvändbara objekt ska ockupera det huvudsakliga utrymmet i garaget. Du kan behöva parkera din bil eller dina bilar utanför, oskyddade från elementen, om garaget blir fyllt av behållare, verktyg, cyklar, skateboards, skotrar, barnvagnar och andra föremål. Vid slutet av dagen kanske du inte ens kan hitta vägen in i ditt garage för att hitta de saker du sparade tidigare.

För att övervinna den överväldigande känslan som genereras när du organiserar och städar garaget, finns det i denna artikel sex enkla riktlinjer som kan hjälpa dig att ta kontroll.

1. Den första uppgiften är att ta bort allt från lagringsutrymmet och sortera detta i specifika kategorier. Ta ut allt ur garaget. Kategorisera allt i förvaringsutrymmet. Sätt barnens leksaker och spel till en kategori, snickeri utrustning till en kategori, sport och verktyg för en kategori, säsongsprylar och dekorationer till en kategori, etc. Då kan du reda ut vad som inte längre behövs, och vad som kan slängas eller säljas. Sälj, ge bort eller donera objekt som du inte längre behöver.

Läs mer

Miljövänliga Städtips

Miljövänliga städtips för ditt hem

Att hålla sitt hem rent och i ordning kan vara en utmaning, speciellt med alla de andra dagliga måstena i livet. Tvätt, matplanering och matlagning, arbete och andra dagliga sysslor kan tillsammans ta upp för mycket av din tid, men för att ha ett hälsosamt hem, så måste det vara rent. Att hitta sätt att rengöra sitt hem utan tunga kemikalier kan vara än mer utmanande, men att minska sitt bidrag med koldioxid och att eliminera sin familjs kontakt med kemikalier bör vara en prioritet, speciellt då fler och fler bevis pekar på att hälsan påverkas negativt om man utsätts för tunga kemikalier. En annan fördel med att hålla hemmet rent är minskningen av insekter och gnagare som kan hitta sin väg in i hemmet, för ett rent hem är inte attraktivt för invaderingsvilliga skadedjur.

miljövänliga städtips

Miljövänliga städtips för att göra ditt hem säkrare och mer hälsosamt, utan användning av tunga kemikalier, är som följer:

Läs mer