Flyttstädning Stockholm (08) | Städtips

Flyttstädning Stockholm (08) kommer här fortlöpande att lägga in massor av intressanta städtips från all typ av städning och hemstädning som kan vara av intresse för våra besökare. Vi hoppas dessa städtips kommer att underlätta städningen av ditt hem så att du kommer att kunna få mer tid över till dina intressen.

flyttstädning stockholm städar ditt hem

Städtips från Flyttstädning Stockholm

Läs mer

städa lägenheten snabbt med dessa städtips

Lägenhetsstädning – Städa lägenheten snabbt och enkelt

Vissa som flyttar tror att när man flyttar ut så är det enda man behöver bry sig om är den nya lägenheten. Men eftersom man har nyttjat den gamla så måste man också se till att man städar ur den ordentligt innan man lämnar den.

Din hyresvärd kommer gladeligen ge dig din depositionsavgift tillbaka, och du slipper också eventuella kostnader för eventuella skador, så länge du ser till att lägenheten du bott i lämnas skinande ren.

Om du bor i ett storstadsområde så har du säkert lagt märke till att det varje dag flyttar människor från en lägenhet till en annan. Om du är en person som ska flytta inom Stockholm, Malmö eller Göteborg, fortsätt läsa denna städartikel då den kommer att ge dig bra städtips på hur du ska städa ur din lägenhet innan du flyttar till din nya. Om du behöver städhjälp så kan du anlita vår städfirma i Stockholm till ett billigt pris.

Städtips för lägenheten

För det första så bör du se till att du tagit bort alla spikar och krokar från väggar, tak och dörrar i lägenheten. Kolla igenom alla rum och använd dig av en så kallad ”Magic Eraser” för att få bort märken på väggar, dörrar och golv.

För det andra så bör du städa ur köket ordentligt. Börja med att fylla upp diskhon med varmt vatten och häll i ett rengöringsmedel. Töm sedan ur vattnet och rengör sedan diskhon och kranen. Använd rengöringsmedel i pulverform på rostfritt stål och på porslinsytor. För att skrubba rent på kanterna av diskhon och kranarna så kan du använda en gammal tandborste. När det gäller utrustningen i ditt kök såsom till exempel kylskåpet så bör du ta ut alla hyllor samt alla lådor ur både kylen och frysen och diska dem i diskmaskinen eller för hand. Torka av insidan av frysen och kylskåpet och se till att det inte lämnas kvar några beläggningar från matrester.

Skåp bör också torkas ur med hjälp av ett allrengöringsmedel som är säkert att använda på materialet.

Lamporna bör också kollas över så att det inte ligger massa döda insekter däri. Om lampan är gjord av glas så torka den ren, men stoppa delarna aldrig i diskmaskinen då temperaturen och det starka diskmedlet kan skada glaset.

När det gäller övriga ytor, se till att du torkar av utsidan av spisen och kylskåpet samt torkar rent alla bänkytor. Inkludera även diskmaskinens in- och utsida samt all annan köksutrustning i detta moment.

Slutligen se till att du sopar och moppar golven ordentligt genom att dra ut köksutrustning såsom kylskåpet och spisen, så att du kan rengöra golvet även under dem. Men var dock försiktig när du gör detta då du lätt kan skada golvet i processen, särskilt trägolv. Du kan också råka förstöra en golvkakelplatta. Du kommer säkerligen bli förvånad över hur mycket du hittar under dem på golvet, säkert många saker som du letat efter i flera månader.

anlita en städfirma för städhjälp med att städa huset vid flytt

Varför ska man anlita en professionell städare att städa huset?

Alla som någon gång letat efter ett nytt hem kan känna igen sig i hur obekvämt det är att städa huset. Utöver att man letar efter ett nytt hem så måste man också ha fullt fokus på hur man överlämnar sitt nuvarande hem till dess nya ägare.

Allt du bör veta om urstädningen vid en flytt

Det behövs nog inte sägas högt att om man överlämnar sitt hem till en ny hyresgäst eller ägare så måste man se till att allt ser perfekt ut, och att allt är där det ska. Det är nu som ett professionellt flyttstäd kan vara ett utmärkt val för dig. Med hjälp av professionella städare, experter på flyttstäd, kan du få ditt forna hem att se som nytt ut igen. Det kan också hjälpa till att du får tillbaka depositionskostnaden du en gång la ned, eftersom du lämnar hemmet rent och utan skador.

Oavsett hur mycket du städar ditt hem så finns det alltid vissa områden som fortsätter att vara smutsiga och med beläggningar kvar. Att städa de svåraste områdena i hemmet eller de platser som är svåra att komma åt kan vara riktigt mödosamt. Endast en professionell städare kan utföra detta jobb i flyttstädningen med perfektion.

De professionella städarna använder specialiserade produkter, och de har tillräckligt med kunskap för att veta de exakta måtten som bör användas. En lekman som försöker sig på samma sak kan inte bara missa att få de resultat man önskat, utan också råka använda fel rengöringsmedel på fel ställe och skada ytor i onödan.

Om du kallar in en professionell städfirma istället, som är experter inom sitt område, så har du största möjliga chans att imponera och tillfredsställa din hyresvärd.

Fördelarna med flyttstäd utförd av städfirma

Även fast att anlita en städfirma då man ska städa sitt gamla hem vid en flytt blivit mer populärt med åren, så är det många som fortfarande vill undvika det för att spara lite pengar. Men att anlita en städfirma har många andra fördelar, som man inte kan få, då man amatörmässigt försöker sig på det själv.

Fördelarna med att en städexpert städar ur:

  • Perfekt städresultat på områden som höjer chanserna att du får hela din deposition tillbaka
  • Fläckfri problemlösning
  • Nöjd hyresgäst och hyresvärd
  • Ingen som bor i hemmet behöver avbryta det de gör för att städa och kan koncentrera sig på sitt.

Viktiga saker att tänka på då du väljer din professionella städfirma att städa huset

Om du har bestämt dig för att ta hjälp av en professionella städfirma för att städa ur ditt gamla hem så är det viktigt att du har vissa saker i åtanke då du letar efter den rätta för dig:

  • Kolla på vilket rykte de har på marknaden och gamla kunders recensioner innan du anställer dem.
  • Om ditt hem är av modern standard se till att du hittar en städfirma med expertis inom just denna inredning eftersom dessa hem kan kräva en annan kunskap och teknik.
  • Se till att städfirman endast använder miljövänliga rengöringsmedel.
  • Jämför priser och tjänster erbjudna innan du ringer och bokar.

De tjänster som en städfirma kan utföra åt dig är oerhört hjälpsamma i en flytt och man bör investera i det för ett bättre resultat. Det hjälper dig att avsluta ditt hyreskontrakt på god fot med hyresvärden som kan leda till en god relation i framtiden. Om du letar efter ett nytt hem, se till att du anlitar en städfirma i Stockholm till ditt gamla innan du lämnar över nyckeln.

Flyttfirma i Stockholm – Välj rätt flyttföretag

Att flytta kan vara ansträngande och tidskrävande, särskilt om du äger mycket saker. Att packa ned alla saker, hyra en flyttbil, lasta alla prylar och möbler, köra till det nya boendet och packa upp allt igen… Det tar sin tid. Det är därför många väljer att anlita en flyttfirma för att göra allt, eller delar av det, åt dem.

Så väljer du den bästa flyttfirman

Även om det kan bespara dig mycket tid och stress att anlita en flyttfirma, så kan det också gå åt helt fel håll och bli ännu värre om du råkar anlita fel firma. För att skydda dig själv och dina ägodelar bör du därför känna till hur man bör tänka när man ska välja flyttfirma.

Här följer några saker att tänka på:

rätt flyttfirma för flytten

1) Hur stor del av flytten vill du överlåta åt flyttfirman?

Vissa väljer att flyttpacka själva och anlitar någon för att lasta och lossa samt transportera tillhörigheterna. Andra, särskilt sådana som flyttar till ett annat land, anlitar någon som packar ihop alla tillhörigheter åt dem och lastar ombord på lastbilen för att sedan sköta själva transporten själva. Andra anlitar någon/några att fixa allting – från nedpackning till uppackning i den nya bostaden.

2) Hur stor är er budget?

Allt som du låter en flyttfirma sköta åt dig kostar givetvis. Om du har en stram budget kan du behöva balansera bekvämligheten och kvalitén mot kostnaden. Det innebär att du kanske måste göra en del av jobbet själv och bara anlita hjälp med de svåraste delarna – vanligtvis lastningen och transporteringen. Jämför priser mellan de olika flyttfirmorna och välj sedan den som bäst passar dina behov och förutsättningar.

3) Hur långt skall du flytta?

Långväga flyttar påverkar två saker i valet av flyttfirma – kostnaden och vilka firmor du har att välja mellan. Vissa lokala flyttfirmor kanske inte sköter flyttar utanför samma stad, län eller land. Det är också viktigt att boka en långväga flytt i god tid för att vara säker på att flyttfirman har möjlighet att hjälpa till.

Läs mer

Putsa fönster professionellt

Har du någonsin funderat på hur en professionell fönsterputsare lyckas få sina fönster perfekt rena på ett ögonblick medan det tar lång tid för dig? Och dessutom den gången du anställde en professionell firma för att ta hand om dina fönster så lämnade de inte ens en liten stimma kvar, till skillnad från när du putsade dem innan med papper och fönsterputs.

6 steg till att professionellt putsa dina fönster – från verktyg till hur man gör

Ta mig inte på fel sätt, själv har jag nog jobbat 10 år i industrin och använder mig ibland av samma metod, men då oftast på insidan fönstret i min bil eftersom glaset är kurvat, och gör det omöjligt att använda en fönsterskrapa. Jag använder pappershanddukar ibland också på min badrumsspegel när jag är för lat för att gå ut och hämta mina riktiga verktyg. För alla ni som letar efter ett sätt att enkelt få era fönster att bli skinande rena så kommer här en kort så-gör-man lista inklusive några enkla tricks från en av branschens egna.

att putsa fönster blir lätt med denna guide för fönsterputsning

  1. Använd en fönsterskrapa. Punkt. Även fast det finns skrapor i alla de möjliga storlekarna från någon decimeter till någon meter, så är nog en med ett blad mellan 30 och 45 cm mest lämplig. Även fast en liten skrapa kanske kväver att man måste svepa över fönster fler gånger än med en större, så har jag märkt att en liten skrapa från början är lättare att hantera för en nybörjare. Du kan hitta bra skrapor på nästan vilken affär som helst.

Läs mer

Rengöra toa – Städa toaletten smart

så rengör du toan bästAtt ha bra hygien på toaletterna är en viktig del av din plikt som arbetsgivare. Det är absolut nödvändigt att ha högsta kvalitet på produkterna för att upprätthålla en god hygien på toaletterna och i dina lokaler. Bakterier och virus trivs i miljöer såsom toaletter och kan bäras från tvättrummet till någon annan plats via dina händer. Det är därför det är viktigt med god hygien och städning så att inte bakterier och virus sprids.

Professionella städtjänster för att hålla dina toaletter rena

Du kan naturligtvis sköta städningen av toaletterna själv, men oftast är det önskvärt att lägga ut det på entreprenad. Det finns så många olika saker att tänka på när det kommer till service av ditt företags tvättrum. Att rengöra toa inkluderar:- Läs mer

Så väljer du rätt städfirma i Stockholm

Att välja städfirma är ett stort beslut. Du måste behandla processen som en intervju, för det är vad det är. Du anställer en person eller städfirma som skall komma in i ditt mest privata område och ha hand om dina värdefulla ägodelar. Du måste titta på mer än kostnaden per besök och utvärdera den samlade erfarenheten som din städfirma kan erbjuda dig. Se till att du tar dig tid att utvärdera din städfirma och gör ditt efter vad som passar dina individuella behov.

Att välja den bästa städfirman i Stockholm

Har städfirman du tittar på avtal och försäkringar?

Det är en mycket viktig fråga att ställa. Har företaget f-skattsedel? Om de inte har F-skattsedel så kan du inte använda dig av RUT-bidraget. Har de försäkringar som täcker om något skulle gå sönder under städningen? Är personalen försäkrade medans de arbetar hos dig?

städfirma i stockholm som utför all slags städning med städgaranti

Erbjuder städfirman garanti? Läs mer

Få bort svartmögel i hus och badrum

Städa och ta bort svartmögel med vanliga giftfria hushållsprodukter.

Du kan hitta flera hushållsprodukter du kan använda för att städa bort svartmögel. Det här är en kort lista över vanliga produkter du kan använda.

Mögel är egentligen en svamp som trivs i fuktiga förhållanden. Det hittas oftast på platser i huset som förblir fuktiga te x badrum, kök eller källaren. Mögelsvamp kan vara skadligt för ytan det växer på, det kan missfärga eller fräta på ytan. Det kan också påverka allergiker och orsaka dödlig lunginfektion om det andas in. Nyckeln till mögelkontroll är fuktkontroll.

10 tips på att få bort svartmögel i ditt hem

Det är viktigt att torka vattenskadade områden inom 24-48 för att förhindra mögel. Om du får problem med mögel i ditt hus så städa upp möglet och se till att bli av med överflödigt vatten eller fukt. Laga läckande vattenledningar eller andra källor till fukt. Tvätta bort mögel från hållbara ytor med rengöringsmedel och vatten och torka noga. Om du har röta på absorberande material te x takplattor eller mattor kan de behövas bytas ut. De här 10 huskurerna kan hjälpa dig att bli av med mögelsvamp på ett effektivt sätt.

1. Tvätta bort svartmögel med tvål och vatten.

Läs mer

Akvarium – Rengöring och skötsel online

Rengöra Sötvatten akvarium i 6 enkla steg

Det finns flera hobbies man kan ha som svänger över till verklig passion någon dag. En av akvarium rengöringdem är att upprätthålla och rengöra ett akvarium. Denna hobby är dock en allvarlig eftersom det inte finns utrymme för misstag för du kommer då att skada eller döda en levande varelse.

Det första och viktigaste du måste lära dig innan du beslutar att ta hand om ett akvarium och dess fiskar är att känna till rätt teknik för att rengöra ditt sötvatten akvarium. Denna process kräver mycket tålamod och kunskap annars kan du döda dessa vackra varelser. De som är nybörjare på detta område skulle gynnas mycket av dessa tips.

När det kommer till städning ett sötvatten akvarium finns det två huvudsakliga faktorer som du måste tänka på:

1. När ska du rengöra tanken?

2. Varför ska du rengöra din tank?

Svaren på dessa frågor är följande:

Vid regelbundna tidsintervaller kan det utvecklas bakterier, skadliga kemikalier och alger som är mycket skadligt för din fisk. Det kan också göra din fisk sjuk eller leda till döden. Så du måste byta till färskt vatten en gång var 2 månader att bli av med dessa skadliga alger.

Några enkla steg ger dig ett rent akvarium och ett hälsosamt liv för dina fiskar. Dessa är följande:

Läs mer

Husstädning – Tips på att städa huset

Tips för lättare husstädning

Jag finner mig ofta med att städa något område av huset (oftast mer än ett) och ärligt talat blir det tröttsamt. Det verkar som att vi kan ägna hela vår dag med att städa huset om och om igen men inte göra några framsteg. När ett område är rent, så nästa dag är det smutsigt igen, tala om en huvudvärk! Om du kämpar med samma dilemma kan jag erbjuda dig tips med att klara av den overkliga verkligheten av non-stop städning, Förhoppningsvis kan dessa tips hjälpa dig att bli mer organiserad i din egen städning och göra ditt jobb mycket enklare och effektivare.

Tips på att städa huset för en mer effektiv husstädning

  1. Städningsschema

När jag först började städa huset var jag inte speciellt organiserad. Min städning var inte konsekvent och jag fann ofta mig själv försöka städa hela huset på en dag, vilket ofta lämnade mig utarbetad och trött. Denna erfarenhet har lärt mig att hålla ett schema i städningen. Ägna särskilda dagar för vissa delar av huset och att vissa rengöringsaktiviteter du vill få gjort den dagen. Överansträng aldrig dig själv och håll ditt städschema realistiskt. Försök att fokusera på badrum på måndag, sovrum på tisdag, vardagsrum på onsdag, och kök på torsdag. Eller något i den stilen. Försök och hålla din fredag ​​och lördag öppet och spara tvätten till söndag. Skräddarsy ditt schema för dig och ditt eget hushåll för det bästa resultat. Läs mer

Rengöra Garage och organisera

Sex enkla steg för att rengöra och organisera ditt garage

Från det ögonblick då du bestämmer dig för att bli ägare av ett garage, är det ditt ansvar att organisera och städa garaget. Ansvaret för att organisera och städa garaget kommer med paketet. Såvida du inte är superrik, faller uppgiften på ditt bord. Du måste vara en av de sällsynta mänskliga arten om du inte har något emot den röran som kan skapas. Man måste organisera. Förr eller senare skulle du behöva göra det i alla fall. Oordning kommer att driva dig till vansinne, och saker och ting kommer att spåra ur när garaget förvandlats till kaos.

lär dig rengöra garaget samt organisera på bästa sätt

Vi måste komma tillbaka till det grundläggande och att att den primära funktionen av ett garage är att lagra din bil eller dina bilar för att skydda dem ifrån naturens krafter. Vi vill i möjligaste mån undvika eventuella skador som elementen skulle kunna utsätta våra bilar för. Vi måste rensa vårt sinne och förstå att garaget finns till av praktiska skäl.

När du ska organisera garaget, måste prioritet ett först och främst vara plats för att parkera din bil eller dina bilar. När denna funktion har uppfyllts, kan du planera för förvaringsutrymmen för andra objekt. Du vill inte att skräp och oanvändbara objekt ska ockupera det huvudsakliga utrymmet i garaget. Du kan behöva parkera din bil eller dina bilar utanför, oskyddade från elementen, om garaget blir fyllt av behållare, verktyg, cyklar, skateboards, skotrar, barnvagnar och andra föremål. Vid slutet av dagen kanske du inte ens kan hitta vägen in i ditt garage för att hitta de saker du sparade tidigare.

För att övervinna den överväldigande känslan som genereras när du organiserar och städar garaget, finns det i denna artikel sex enkla riktlinjer som kan hjälpa dig att ta kontroll.

1. Den första uppgiften är att ta bort allt från lagringsutrymmet och sortera detta i specifika kategorier. Ta ut allt ur garaget. Kategorisera allt i förvaringsutrymmet. Sätt barnens leksaker och spel till en kategori, snickeri utrustning till en kategori, sport och verktyg för en kategori, säsongsprylar och dekorationer till en kategori, etc. Då kan du reda ut vad som inte längre behövs, och vad som kan slängas eller säljas. Sälj, ge bort eller donera objekt som du inte längre behöver.

Läs mer