Flyttstädning Stockholm (08) | Städtips

Flyttstädning Stockholm (08) kommer här fortlöpande att lägga in massor av intressanta städtips från all typ av städning och hemstädning som kan vara av intresse för våra besökare. Vi hoppas dessa städtips kommer att underlätta städningen av ditt hem så att du kommer att kunna få mer tid över till dina intressen.

flyttstädning stockholm städar ditt hem

Städtips från Flyttstädning Stockholm

Läs mer

bäst städhjälp i stockholm

Hitta städhjälp i Stockholm på en hemsida för förmedling av städtjänster

Att ha en städerska som fungerar som en städhjälp kan göra ditt liv mycket enklare. Men att hitta rätt person kan kännas som en mycket svår utmaning i vissa lägen. Hemsidor för städtjänster som hjälper dig att hitta bäst städföretag i Stockholm är ett bra alternativ. Där hittar du städfirmor som redan har fått betyg av tidigare arbetsgivare. Antingen har rekommendationer med sig eller har fått varningar tidigare vilket signalerar att man bör undvika det städföretaget.

Jämför och läs omdömen om städfirmor i Stockholm på Google

Google och Eniro arbetar hårt för att hålla sina sidor så ärliga som möjligt. De har personal som går igenom alla inlägg för att se till så det inte är falska rekommendationer skapade av städföretaget själva, eller att konkurrenter saboterar för andra städföretag. Inga anonyma medlemmar tillåts göra inlägg, vilket också hjälper till att säkra kvalitén på inläggen. Genom att använda enkla betyg, så som 1-5, så är sidan mycket användarvänlig och det är lätt för besökarna att hitta städhjälp som har tidigare fått höga betyg. Utan att behöva läsa igenom varje enskild recension.

Vilka förväntningar har du på din städhjälp?

Att leta efter en städare till ditt hem kan vara en svår process så det är viktigt att den framtida arbetsgivaren är tydlig gällande vilka förväntningar man har innan man anställer någon för städhjälp. Det viktigaste när du anlitar någon för städhjälp i Stockholm är att hitta en person som kommer städa ditt hem så som du vill. Ibland kan det vara så enkelt som att säkra att personen använder samma rengöringsmedel som du brukar. Oavsett om det är naturliga rengöringsmedel eller vanliga medel från butiken. I vissa andra fall innebär det att skrubba golven i köket för hand istället för att använda en mopp.

Alla konsumenter har olika syner på detta och det har även anställda, så det är viktigt att er syn på det matchar. Till sist är det viktigt att komma ihåg att en städare skall hjälpa dig jobba och stressa mindre i hemmet, inte öka din stress.

Och självklart, om en städare med bra rekommendationer inte lever upp till sitt betyg så har förmedlingshemsidan ett team som hjälper dig för att se till så att ni kommer fram till en bra lösning.

Använd en förmedlingssida av städtjänster

En dålig recension kan inte raderas av någon, inklusive de som drivet hemsidan. Förutom om man kommer fram till en bra lösning. Detta system ser till att motivera städföretag att leva upp till sina betyg och rensar samtidigt ut de städbolag som inte bryr sig om sina kunder eller sin verksamhet. Med kraften från andra konsumenter och med hjälp av teamet som löser problem så är det enbart logiskt att använda sig av en oberoende tjänsteförmedlingssida som t.ex Flyttstadning-Direkt.se för att säkra en framgångsrik relation med din nya städhjälp.

Hämtning av grovsopor och skräp i Stockholm

I behov av bortforsling av skräp, grovsopor eller möbler?

Att bli av med skräp eller grovsopor som har byggt upp under åren kan kännas överväldigande vilket gör att anlita en tjänst för att hämta allt kan bli det bästa beslutet du någonsin har fattat.

Inse fakta, ingen gillar att städa oavsett om det är efter dem själva eller någon annan. På grund av detta så är tanken på att gå igenom alla ens ägodelar och sortera det som skall behållas och det som skall kastas inte en särskilt trevlig tanke.

Hur slänger man grovsopor och skräp?

Även om du är motiverad att äntligen röja upp i din trädgård, vind, källare eller annat utrymme där du har förvarat åratals med grejer så kan det finnas andra saker som påverkar och gör det svårare än det är värt. Å ena sidan kanske du inte har någon bra plats att förvara allt det som skall slängas allt eftersom du samlar ihop det. Å andra kanske du inte har ett fordon som kan transportera allt till ett ställe där du kan säkert göra dig av med det.

Sen gäller det att hitta ett ställe att kunna slänga det på. Det är inte varje stad eller by som har en återvinningscentral som är lättillgänglig och vissa kan även ta betalt om du har varit där mycket. Istället kan du lägga pengarna på att en firma kommer hem till dig och hämtar allt skräpet, möbler, trädgårdsavfall och grovsopor som du vill kasta.

En skräpavlägsnande tjänst kan göra din städning busenkel

Om du har övervägt allt här ovan och bestämt dig för att leta efter en sophämtningstjänst som hämtar det som skall slängas så kanske du är osäker på vilka typer av material eller vilket sorts skräp företagen hämtar.  Svaret är enkelt: i stort sett allt.

Hämtning av grovsopor för privatpersoner

Skräp från din trädgård så som klippt gräs, träd, buskar och annat biologiskt nedbrytbart material från din trädgård hämtas vanligtvis inte av dina vanliga sopgubbar, beroende på vart du bor någonstans. Men en skräpavlägsningstjänst kan ofta anlitas för att hämta denna typ av avfall vid ditt hus.

Större saker så som kylar, spisar, varmvattenberedare och andra maskiner är saker som är väldigt svåra att göra sig av med och framförallt att försöka transportera någonstans. Men dessa saker hämtas också av en sådan här bortforslingstjänst.

Bortforsling av skräp och avfall

Sen finns det saker som är gamla, förruttnade eller oigenkännliga som enbart en städfirma som arbetar med att ta bort skräp vill röra. Om du inte kan bedöma vad det är för något för att det är för äckligt att beröra eller flytta så kanske det är oumbärligt att anlita det bästa städföretaget i Stockholm som kommer och tar bort skräpet åt dig så att du slipper.

knep för att rengöra kamin och eldstad effektivt

Tips på underhåll och hur du enkelt kan rengöra kamin och eldstad

Tips för att framgångsrikt städa ur din kamin och eldstad

Genom att rengöra din kamin så säkrar du att den fungerar och är säker. Om du inte regelbundet sköter om den så kan du få in sot i dit hus och du kan även ha en osäker eldplats.

Genomför regelbundna städningar av kamin och eldstaden

Om du använder din kamin ofta bör du överväga att göra en lättare städning varje vecka under den del av året då du använder spisen som mest. Om du inte använder den så ofta så kan du sträcka städintervallerna till en gång i månaden. Till att börja med skall du ta bort gallret och gnistskyddet från eldstaden och ställa dem på en plastpresenning. Bär ut presenningen till en plats där du kan skrubba sakerna ordentligt och bli av med allt sot. Rensa delarna ordentligt och torka av dem med en mjuk trasa.

Skyffla bort all aska, sot och rester inifrån kaminen och kasta det. Skrubba de inre utrymmena av din kamin med en borste för att lossa och bli av med all kvarvarande aska. Dammsug sedan upp den lösa askan och resterna med en industridammsugare. Använd inte en vanlig dammsugare för att sotet kan sätta igen filtren snabbt.

För en djupare rengöring kan du blanda 4 liter varmt vatten med industriellt diskmedel. Blöt en skurborste i blandningen och skrubba insidan eldstaden. Fortsätt skrubba tills du har blivit av med så mycket aska och sot som möjligt från innerväggarna. Torka bort resterna av blandningen med en gammal trasa. Sätt nu tillbaka gallret och gnistskyddet för att avsluta jobbet.

Rengöra glasdörrar på kamin på bäst sätt

Om din kamin har glasdörrar så kan de mörkna med sot. Låt glaset kylas ner helt och hållet innan du börja rengöra. När det är svalt så kan du ta bort aska och sot med hjälp av ett rakblad om det behövs. Blanda 4 liter varmt vatten med en kopp vit vinäger och smörj in hela glasytan med blandningen. Låt det sitta ett par minuter och torka sedan av det med en handduk eller tidning. Rengör sedan glaset med vanlig fönsterputs för att avsluta jobbet. Kontakta en rekommenderad städfirma i Stockholm för råd och städhjälp.

Anlita ett proffs – Sotare/skorstensinspektör

En gång om året innan du börjar använda din kamin för säsongen så bör du anlita ett proffs som kommer och kollar till din skorsten och rensar bort farliga rester. Experter rekommenderar att en skorsten skall kontrolleras efter 80 eldar. Även om det är möjligt för den vanliga hemägaren att själv kontrollera skorstenen så är det mycket säkrare och bättre att anlita ett proffs som tar hand om det. En skorstensinspektör skall också leta efter eventuella skador på och i skorstenen så som löst tegel, sprickor eller avsaknad av fogmassa. Reparera skador så fort som möjligt innan du tänder din brasa. Se alltid till att din skorsten är täckt så att regn inte kan komma in i den. Ett tak på din skorsten ser också till så inga djur eller annat skräp kan komma in i den.

Så trevlig och mysig som en eldstad kan vara så är det fortfarande en risk att använda dem, framförallt om du inte genomför regelbundet underhåll på dem. Genom att städa och underhålla din eldstad så kan du njuta av dem och dess värme i ditt hem.

städtips för dig med husdjur

Så städar du hemmet rent – även om du har husdjur

Att städa hemma är en viktig del i att ha ett hem, precis som att husdjur också är viktiga för många människor. Men med ett husdjur hemma så tillkommer väldigt specifika städsysslor som centreras runt att hålla hemmet rent och sanitärt.

Hemstäd – städtips för husdjursägare

Det finns många olika sorters husdjur men de vanligaste är katt och hund. Det viktigaste, när man som hemägare har husdjur av denna sort, är att se till att de är rumsrena. Det minskar risken för att man hela tiden måste vara på alerten för att upptäcka olyckor. Och det kommer också minimera behovet av att hela tiden måsta städa hemma. De flesta av de följande rengöringstipsen är centrerade runt katter och hundar som redan är rumsrena eller i processen att bli det. Kontakta vår städfirma i Stockholm om du är i behov utav städhjälp.

Olyckor kan ske även om ditt husdjur är rumsrent

Oavsett hur vältränad en hund är, så kan det ändå hända olyckor om den inte mår bra eller är lös i magen. Avföring, urin och till och med uppkastningar kan dyka upp när en hund inte mår bra. En veterinär bör alltid kontaktas om detta händer. När en olycka har hänt involverande avföring eller urin så måste det tas om hand ögonblickligen för att se till att dålig lukt inte stannar kvar. Om doktorn diagnostiserat att hunden är sjuk, så är det bäst att omedelbart skrubba området där olyckan inträffat med ett starkt rengöringsmedel. Dock bör du se till att använda ett som inte skadar golvet eller golvmattan.

Hur städar man hemmet om man har hund eller katt?

Kakel, sten och andra hårda golvmaterial klarar av blekmedel medan trä och golvmattor kanske inte gör det. Lite såpa kan ta hand om problemet på trägolv medan heltäckningsmatta kan behöva en professionell rengöring. Avföring och urin från yngre hundar med normal tarmfunktion kan ibland lätt moppas bort på stengolv eller tvättas rent med blekmedel. Detta gäller även urin. Avföring på golvmattor kan behövas borstas bort medan urin kan behöva duttas upp med en torr trasa innan man tar mattan till en professionell rengöringsfirma. Andra husdjur såsom fåglar eller gnagare som sitter i bur är lättare att städa efter. Men du bör också rengöra deras burar dagligen. Fåglar kan ha en fodring i botten på buren medan gnagare kan ha någon sorts anordning likt en kattlåda med filter för att göra rengöringen enklare. Gnagarnas burar behöver inte rengöras varje dag men det beror också på hur många de är som bor i buren.

Så får du bort päls och hår som ditt husdjur fäller

Många katter och hundar har tunt hår som de fäller flera gånger per år. Husdjur som har tillåtelse att vistas i huset och på möbler kommer säkerligen att lämna päls efter dig på dem eller på golvet. Det bästa sättet att hantera päls eller hår på möbler är att ta en klädvårdsrulle som har en klistrig sida som man rullar över möbeln för att plocka upp håret eller pälsen. Hemägare kan göra denna punktrengöring själva där det behövs. Särskilt om de väntar gäster och städfirman inte är där och städar. Detta kan också utföras på kläder, gardiner och andra saker i hushållet som det kan ha hamnat hår från husdjuret på.

För den övriga hårfällningen som man hittar på golvet kan man använda en dammsugare. Ge katten eller hunden supplement till maten för att göra pälsen mer hälsosam då det kan hjälpa att minimera mängden hår som djuret fäller. En annan bra idé för att upprätthålla städningen hemma är att borsta djuret dagligen för att ta bor hår som är på väg att lossna.

städa lägenheten snabbt med dessa städtips

Lägenhetsstädning – Städa lägenheten snabbt och enkelt

Vissa som flyttar tror att när man flyttar ut så är det enda man behöver bry sig om är den nya lägenheten. Men eftersom man har nyttjat den gamla så måste man också se till att man städar ur den ordentligt innan man lämnar den.

Din hyresvärd kommer gladeligen ge dig din depositionsavgift tillbaka, och du slipper också eventuella kostnader för eventuella skador, så länge du ser till att lägenheten du bott i lämnas skinande ren.

Om du bor i ett storstadsområde så har du säkert lagt märke till att det varje dag flyttar människor från en lägenhet till en annan. Om du är en person som ska flytta inom Stockholm, Malmö eller Göteborg, fortsätt läsa denna städartikel då den kommer att ge dig bra städtips på hur du ska städa ur din lägenhet innan du flyttar till din nya. Om du behöver städhjälp så kan du anlita vår städfirma i Stockholm till ett billigt pris.

Städtips för lägenheten

För det första så bör du se till att du tagit bort alla spikar och krokar från väggar, tak och dörrar i lägenheten. Kolla igenom alla rum och använd dig av en så kallad ”Magic Eraser” för att få bort märken på väggar, dörrar och golv.

För det andra så bör du städa ur köket ordentligt. Börja med att fylla upp diskhon med varmt vatten och häll i ett rengöringsmedel. Töm sedan ur vattnet och rengör sedan diskhon och kranen. Använd rengöringsmedel i pulverform på rostfritt stål och på porslinsytor. För att skrubba rent på kanterna av diskhon och kranarna så kan du använda en gammal tandborste. När det gäller utrustningen i ditt kök såsom till exempel kylskåpet så bör du ta ut alla hyllor samt alla lådor ur både kylen och frysen och diska dem i diskmaskinen eller för hand. Torka av insidan av frysen och kylskåpet och se till att det inte lämnas kvar några beläggningar från matrester.

Skåp bör också torkas ur med hjälp av ett allrengöringsmedel som är säkert att använda på materialet.

Lamporna bör också kollas över så att det inte ligger massa döda insekter däri. Om lampan är gjord av glas så torka den ren, men stoppa delarna aldrig i diskmaskinen då temperaturen och det starka diskmedlet kan skada glaset.

När det gäller övriga ytor, se till att du torkar av utsidan av spisen och kylskåpet samt torkar rent alla bänkytor. Inkludera även diskmaskinens in- och utsida samt all annan köksutrustning i detta moment.

Slutligen se till att du sopar och moppar golven ordentligt genom att dra ut köksutrustning såsom kylskåpet och spisen, så att du kan rengöra golvet även under dem. Men var dock försiktig när du gör detta då du lätt kan skada golvet i processen, särskilt trägolv. Du kan också råka förstöra en golvkakelplatta. Du kommer säkerligen bli förvånad över hur mycket du hittar under dem på golvet, säkert många saker som du letat efter i flera månader.

anlita en städfirma för städhjälp med att städa huset vid flytt

Varför ska man anlita en professionell städare att städa huset?

Alla som någon gång letat efter ett nytt hem kan känna igen sig i hur obekvämt det är att städa huset. Utöver att man letar efter ett nytt hem så måste man också ha fullt fokus på hur man överlämnar sitt nuvarande hem till dess nya ägare.

Allt du bör veta om urstädningen vid en flytt

Det behövs nog inte sägas högt att om man överlämnar sitt hem till en ny hyresgäst eller ägare så måste man se till att allt ser perfekt ut, och att allt är där det ska. Det är nu som ett professionellt flyttstäd kan vara ett utmärkt val för dig. Med hjälp av professionella städare, experter på flyttstäd, kan du få ditt forna hem att se som nytt ut igen. Det kan också hjälpa till att du får tillbaka depositionskostnaden du en gång la ned, eftersom du lämnar hemmet rent och utan skador.

Oavsett hur mycket du städar ditt hem så finns det alltid vissa områden som fortsätter att vara smutsiga och med beläggningar kvar. Att städa de svåraste områdena i hemmet eller de platser som är svåra att komma åt kan vara riktigt mödosamt. Endast en professionell städare kan utföra detta jobb i flyttstädningen med perfektion.

De professionella städarna använder specialiserade produkter, och de har tillräckligt med kunskap för att veta de exakta måtten som bör användas. En lekman som försöker sig på samma sak kan inte bara missa att få de resultat man önskat, utan också råka använda fel rengöringsmedel på fel ställe och skada ytor i onödan.

Om du kallar in en professionell städfirma istället, som är experter inom sitt område, så har du största möjliga chans att imponera och tillfredsställa din hyresvärd.

Fördelarna med flyttstäd utförd av städfirma

Även fast att anlita en städfirma då man ska städa sitt gamla hem vid en flytt blivit mer populärt med åren, så är det många som fortfarande vill undvika det för att spara lite pengar. Men att anlita en städfirma har många andra fördelar, som man inte kan få, då man amatörmässigt försöker sig på det själv.

Fördelarna med att en städexpert städar ur:

  • Perfekt städresultat på områden som höjer chanserna att du får hela din deposition tillbaka
  • Fläckfri problemlösning
  • Nöjd hyresgäst och hyresvärd
  • Ingen som bor i hemmet behöver avbryta det de gör för att städa och kan koncentrera sig på sitt.

Viktiga saker att tänka på då du väljer din professionella städfirma att städa huset

Om du har bestämt dig för att ta hjälp av en professionella städfirma för att städa ur ditt gamla hem så är det viktigt att du har vissa saker i åtanke då du letar efter den rätta för dig:

  • Kolla på vilket rykte de har på marknaden och gamla kunders recensioner innan du anställer dem.
  • Om ditt hem är av modern standard se till att du hittar en städfirma med expertis inom just denna inredning eftersom dessa hem kan kräva en annan kunskap och teknik.
  • Se till att städfirman endast använder miljövänliga rengöringsmedel.
  • Jämför priser och tjänster erbjudna innan du ringer och bokar.

De tjänster som en städfirma kan utföra åt dig är oerhört hjälpsamma i en flytt och man bör investera i det för ett bättre resultat. Det hjälper dig att avsluta ditt hyreskontrakt på god fot med hyresvärden som kan leda till en god relation i framtiden. Om du letar efter ett nytt hem, se till att du anlitar en städfirma i Stockholm till ditt gamla innan du lämnar över nyckeln.

Flyttfirma i Stockholm – Välj rätt flyttföretag

Att flytta kan vara ansträngande och tidskrävande, särskilt om du äger mycket saker. Att packa ned alla saker, hyra en flyttbil, lasta alla prylar och möbler, köra till det nya boendet och packa upp allt igen… Det tar sin tid. Det är därför många väljer att anlita en flyttfirma för att göra allt, eller delar av det, åt dem.

Så väljer du den bästa flyttfirman

Även om det kan bespara dig mycket tid och stress att anlita en flyttfirma, så kan det också gå åt helt fel håll och bli ännu värre om du råkar anlita fel firma. För att skydda dig själv och dina ägodelar bör du därför känna till hur man bör tänka när man ska välja flyttfirma.

Här följer några saker att tänka på:

rätt flyttfirma för flytten

1) Hur stor del av flytten vill du överlåta åt flyttfirman?

Vissa väljer att flyttpacka själva och anlitar någon för att lasta och lossa samt transportera tillhörigheterna. Andra, särskilt sådana som flyttar till ett annat land, anlitar någon som packar ihop alla tillhörigheter åt dem och lastar ombord på lastbilen för att sedan sköta själva transporten själva. Andra anlitar någon/några att fixa allting – från nedpackning till uppackning i den nya bostaden.

2) Hur stor är er budget?

Allt som du låter en flyttfirma sköta åt dig kostar givetvis. Om du har en stram budget kan du behöva balansera bekvämligheten och kvalitén mot kostnaden. Det innebär att du kanske måste göra en del av jobbet själv och bara anlita hjälp med de svåraste delarna – vanligtvis lastningen och transporteringen. Jämför priser mellan de olika flyttfirmorna och välj sedan den som bäst passar dina behov och förutsättningar.

3) Hur långt skall du flytta?

Långväga flyttar påverkar två saker i valet av flyttfirma – kostnaden och vilka firmor du har att välja mellan. Vissa lokala flyttfirmor kanske inte sköter flyttar utanför samma stad, län eller land. Det är också viktigt att boka en långväga flytt i god tid för att vara säker på att flyttfirman har möjlighet att hjälpa till.

Läs mer

Putsa fönster professionellt

Har du någonsin funderat på hur en professionell fönsterputsare lyckas få sina fönster perfekt rena på ett ögonblick medan det tar lång tid för dig? Och dessutom den gången du anställde en professionell firma för att ta hand om dina fönster så lämnade de inte ens en liten stimma kvar, till skillnad från när du putsade dem innan med papper och fönsterputs.

6 steg till att professionellt putsa dina fönster – från verktyg till hur man gör

Ta mig inte på fel sätt, själv har jag nog jobbat 10 år i industrin och använder mig ibland av samma metod, men då oftast på insidan fönstret i min bil eftersom glaset är kurvat, och gör det omöjligt att använda en fönsterskrapa. Jag använder pappershanddukar ibland också på min badrumsspegel när jag är för lat för att gå ut och hämta mina riktiga verktyg. För alla ni som letar efter ett sätt att enkelt få era fönster att bli skinande rena så kommer här en kort så-gör-man lista inklusive några enkla tricks från en av branschens egna.

att putsa fönster blir lätt med denna guide för fönsterputsning

  1. Använd en fönsterskrapa. Punkt. Även fast det finns skrapor i alla de möjliga storlekarna från någon decimeter till någon meter, så är nog en med ett blad mellan 30 och 45 cm mest lämplig. Även fast en liten skrapa kanske kväver att man måste svepa över fönster fler gånger än med en större, så har jag märkt att en liten skrapa från början är lättare att hantera för en nybörjare. Du kan hitta bra skrapor på nästan vilken affär som helst.

Läs mer

Rengöra toa – Städa toaletten smart

så rengör du toan bästAtt ha bra hygien på toaletterna är en viktig del av din plikt som arbetsgivare. Det är absolut nödvändigt att ha högsta kvalitet på produkterna för att upprätthålla en god hygien på toaletterna och i dina lokaler. Bakterier och virus trivs i miljöer såsom toaletter och kan bäras från tvättrummet till någon annan plats via dina händer. Det är därför det är viktigt med god hygien och städning så att inte bakterier och virus sprids.

Professionella städtjänster för att hålla dina toaletter rena

Du kan naturligtvis sköta städningen av toaletterna själv, men oftast är det önskvärt att lägga ut det på entreprenad. Det finns så många olika saker att tänka på när det kommer till service av ditt företags tvättrum. Att rengöra toa inkluderar:- Läs mer

Så väljer du rätt städfirma i Stockholm

Att välja städfirma är ett stort beslut. Du måste behandla processen som en intervju, för det är vad det är. Du anställer en person eller städfirma som skall komma in i ditt mest privata område och ha hand om dina värdefulla ägodelar. Du måste titta på mer än kostnaden per besök och utvärdera den samlade erfarenheten som din städfirma kan erbjuda dig. Se till att du tar dig tid att utvärdera din städfirma och gör ditt efter vad som passar dina individuella behov.

Att välja den bästa städfirman i Stockholm

Har städfirman du tittar på avtal och försäkringar?

Det är en mycket viktig fråga att ställa. Har företaget f-skattsedel? Om de inte har F-skattsedel så kan du inte använda dig av RUT-bidraget. Har de försäkringar som täcker om något skulle gå sönder under städningen? Är personalen försäkrade medans de arbetar hos dig?

städfirma i stockholm som utför all slags städning med städgaranti

Erbjuder städfirman garanti? Läs mer