Så väljer du rätt städfirma i Stockholm

Att välja städfirma är ett stort beslut. Du måste behandla processen som en intervju, för det är vad det är. Du anställer en person eller städfirma som skall komma in i ditt mest privata område och ha hand om dina värdefulla ägodelar. Du måste titta på mer än kostnaden per besök och utvärdera den samlade erfarenheten som din städfirma kan erbjuda dig. Se till att du tar dig tid att utvärdera din städfirma och gör ditt efter vad som passar dina individuella behov.

Att välja den bästa städfirman i Stockholm

Har städfirman du tittar på avtal och försäkringar?

Det är en mycket viktig fråga att ställa. Har företaget f-skattsedel? Om de inte har F-skattsedel så kan du inte använda dig av RUT-bidraget. Har de försäkringar som täcker om något skulle gå sönder under städningen? Är personalen försäkrade medans de arbetar hos dig?

städfirma i stockholm som utför all slags städning med städgaranti

Erbjuder städfirman garanti?

Många städfirmor har ingen skriftlig garanti men de bra städfirmorna har det. Be om ett skriftligt garantiavtal. Ett starkt garantiavtal innebär att du får omstädat om det är något som är bristfälligt med städningen bara du kontaktar leverantören inom en viss tidsram, vanligtvis 24 timmar. En annan sak som en bra tjänsteleverantör kan garantera är när de skall komma. Om du har din städning planerad till varannan fredag så kommer städarna att vara sär varannan fredag. Ingen uppskattar när allt är förberett och så dyker inte personalen upp.

Hur betalar de sina anställda?

Du vill undvika att betala svart, oavsett om det sker avsiktligt av dig eller genom ett företag. Du kan i så fall få problem med skatteverket och bli tvungen att betala in skatterna i form av restskatt. Det hjälper dig också att undvika ett företag som betala sina undermåliga löner och som inte använder sig av kollektivavtal.  Välj ett företag som betalar sina anställda på rätt sätt, betalar arbetsgivaravgifter och de skatter som behövs. De kan ta lite mer betalt men då slipper du många problem som kan uppkomma om du anställer en mindre seriös firma.

Hur många kommer att komma och städa hos dig och är det samma personer som kommer varje gång?

Det verkar kanske inte som en självklar fråga men om svaret är en person vad händer då om den person blir sjuk precis när du har en stressig helg och skall ha gäster på besök. Välj ett företag som skickar samma personer varje gång och som arbetar i team om 2, helst 3. På så sätt kommer det alltid någon som varit och städat hos dig förut, även om en medlem i städteamet är sjuk. Det hjälper också till att förhindra avbokningar. Team om tre är det bästa eftersom städarna blir klara på noll tid. Om firman bara använder sig av en städare per hus kan den personen behöva vara i ditt hem halva dagen och det är uppenbarligen inte idealiskt.

Vilken typ av rengöringsmedel använder städfirman och behöver du tillhandahålla något.

Du bör leta efter ett företag som tillhandahåller allt de behöver för städningen, te x förbrukningsmaterial, rengöringsmedel mm. På det sättet så behöver du inte åka runt och leta efter det om någon produkt tar slut. Åter igen, du vill ha en så problemfri städning som möjligt.  Fråga även om städbolaget tänker på miljön.  Det finns flera nivåer miljömedvetenhet men det finns många bra alternativ till de traditionella medlen som blekmedel, ammoniak olika petrokemiska produkter, kräv bättre.

Hur fungerar städfirmans anställningsprocess, gör de bakgrundskontroll på sina anställda?

Ett bra företag kommer att ha en klar rekryteringsprocess. Denna process bör inledas med en ansökan, en telefonintervju och slutligen en personlig intervju. Att referenser kontrolleras och verifieras före anställning är ett måste. De bör även kontrollera om personen finns i polisregistret och göra en anmärkningskontroll. Alla dessa moment är tänkt att vara ett sätt att sålla bort de mest uppenbart oönskade kandidaterna. Det är inte perfekt, men det ger ett mått för hur noga din städfirma försöker skydda sina kunder.

Hur mycket kommer det att kosta och vad ingår i priset?

Detta verkar vara en självklar fråga men det är något som bör vara bestämt och klart innan städningarna börjar. Be om en offert för städningen och för löpande service.  En bra leverantör bör också ge dig en lista eller en länk till en sida där du kan se precis vad som ingår i din städning.

Dessa frågor är tänkta att få igång processen och hjälpa dig att undvika kostsamma misstag. Jag hoppas att du lärt dig något som du får användning av när du väljer städfirma.

Flyttstädning08.se är en städfirma i Stockholm som du kan lita på!