Lägenhetsstädning – Städa lägenheten snabbt och enkelt

städa lägenheten snabbt med dessa städtips

Vissa som flyttar tror att när man flyttar ut så är det enda man behöver bry sig om är den nya lägenheten. Men eftersom man har nyttjat den gamla så måste man också se till att man städar ur den ordentligt innan man lämnar den.

Din hyresvärd kommer gladeligen ge dig din depositionsavgift tillbaka, och du slipper också eventuella kostnader för eventuella skador, så länge du ser till att lägenheten du bott i lämnas skinande ren.

Om du bor i ett storstadsområde så har du säkert lagt märke till att det varje dag flyttar människor från en lägenhet till en annan. Ifall du är en person som ska flytta inom Stockholm, Malmö eller Göteborg, fortsätt läsa denna städartikel då den kommer att ge dig bra städtips på hur du ska städa ur din lägenhet innan du flyttar till din nya. Om du behöver städhjälp så kan du anlita vår städfirma i Stockholm till ett billigt pris.

Städtips för lägenheten

För det första så bör du se till att du tagit bort alla spikar och krokar från väggar, tak och dörrar i lägenheten. Kolla igenom alla rum och använd dig av en så kallad ”Magic Eraser” för att få bort märken på väggar, dörrar och golv.

För det andra så bör du städa ur köket ordentligt. Börja med att fylla upp diskhon med varmt vatten och häll i ett rengöringsmedel. Töm sedan ur vattnet och rengör sedan diskhon och kranen. Använd rengöringsmedel i pulverform på rostfritt stål och på porslinsytor. För att skrubba rent på kanterna av diskhon och kranarna så kan du använda en gammal tandborste. När det gäller utrustningen i ditt kök såsom till exempel kylskåpet så bör du ta ut alla hyllor samt alla lådor ur både kylen och frysen och diska dem i diskmaskinen eller för hand. Torka av insidan av frysen och kylskåpet och se till att det inte lämnas kvar några beläggningar från matrester.

Skåp

Skåp bör också torkas ur med hjälp av ett allrengöringsmedel som är säkert att använda på materialet.

Lampor

Lamporna bör också kollas över så att det inte ligger massa döda insekter däri. Om lampan är gjord av glas så torka den ren, men stoppa delarna aldrig i diskmaskinen då temperaturen och det starka diskmedlet kan skada glaset.

När det gäller övriga ytor, se till att du torkar av utsidan av spisen och kylskåpet samt torkar rent alla bänkytor. Inkludera även diskmaskinens in- och utsida samt all annan köksutrustning i detta moment.

Slutligen se till att du sopar och moppar golven ordentligt genom att dra ut köksutrustning såsom kylskåpet och spisen, så att du kan rengöra golvet även under dem. Men var dock försiktig när du gör detta då du lätt kan skada golvet i processen, särskilt trägolv. Du kan också råka förstöra en golvkakelplatta. Du kommer säkerligen bli förvånad över hur mycket du hittar under dem på golvet, säkert många saker som du letat efter i flera månader.