Flyttstädningar i Stockholm | Städtips

flyttstädning stockholm städar ditt hem

Flyttstädning Stockholm (08) kommer här fortlöpande att lägga in massor av intressanta städtips från all typ av städning och hemstädning som kan vara av intresse för våra besökare. Vi hoppas dessa städtips kommer att underlätta städningen av ditt hem så att du kommer att kunna få mer tid över till dina intressen.

flyttstädning stockholm städar ditt hem

Städtips från städpersonal på Flyttstädning Stockholm

Om du är på väg att flytta ur din lägenhet så kommer du att behöva flyttstäda ordentligt för att se till att du får tillbaka din deposition, samt att du genom det också kan gå därifrån utan några extra räkningar för skador. Om du känner att du inte har tid att göra en egen flyttstädning, kontakta oss så flyttstädar vi ditt hem åt dig.

Innan du påbörjar din flyttstädning av lägenheten så se till att du flyttat ut allt som funnits i den. Detta kommer att vara fördelaktigt då du kommer att kunna se överallt och inte missa något av misstag, som annars kanske kunnat vara gömt bakom en möbel eller ett annat föremål.

Det första du bör göra när du ska städa ur din lägenhet är att gå igenom hela lägenheten och se över vilket slags städmaterial du kan tänkas behöva för flyttstädningen. När du köpt allt städmaterial som du tror du kommer behöva så är du redo att börja städa ur din lägenhet. Det första du bör göra är att ta bort alla eventuella häftklamrar och spikar som sitter fast på dina väggar eller på dina dörrar. Du kan sedan lätt fylla igen dessa hål med vanligt spackel.

Den nästa stora städinsatsen är urstädningen av köket. Där inne i köket bör du rengöra kylskåpet och frysen, spisen och ugnen, köksskåpen och hyllorna, diskbänken och sedan självklart även köksgolvet. Alla dessa saker, förutom insidan av ugnen, kan rengöras med lite varmt vatten och såpa. Ägna ordenlig uppmärksamhet vid kylskåpet då du rengör det genom att ta ut alla hyllorna och lådorna och rengöra varje skrymsle och vrå.

Ugnen bör rengöras enligt instruktionerna för självrengöring av ugnen om det finns en sådan funktion. Men är ugnen inte en självrengörande ugn, börja då med att placera ut lite tidningspapper framför den, alldeles under ugnsluckan. Rengör sedan ugnen efter instruktionerna på ditt valda ugnsrengöringsmedel. Flyttstädning Stockholm råder dig att avsluta din storstädning av köket med att torka ur alla skåp och hyllor, och kom ihåg att rengöra alla skåpdörrarna också. Rengör sedan lamporna och efter det alla köksbänkar och diskhon. Det sista du bör rengöra är köksgolvet.

När du är helt klar med köket så börja med att städa badrummet. Rengör genomgående och ordentligt tvättställ, badkar, toalett och dusch.  Rengör också speglar och bänkar samt badrumsskåp, och torka grundligt ur alla eventuella lådor. Rengör lamporna och efter det kan du sopa och moppa golvet.

Efter rengöring och städning av badrummet är det dags för sovrummen. Torka av alla garderobers samtliga hyllor och dammsug heltäckningsmattan. Sopa och moppa om det är ett annat slags golv och rengör sedan alla lampor och persienner. Upprepa denna procedur därefter i vardagsrummet och även i matsalen. När du gjort alla dessa steg i alla rum så är du också klar med din flyttstädning av lägenheten.

Om du helt enkelt inte har tillräckligt med tid för allt detta på egen hand, så finns det ett alternativ, anlita Flyttstädning Stockholm (08), ett städföretag som specialiserar sig på flyttstädningar. Vi kommer kunna erbjuda en riktigt utbildad och professionell personal som kan städa ditt boende från tak till golv, och ge ett fantastiskt resultat som med säkerhet kommer att imponera på din hyresvärd.